--2 db padlizsán
--só
--bors
--olaj a sütéshez
--A panírozáshoz:
--liszt
--2-3 felvert tojás
A hibátlan padlizsánok végeit levágom, majd meghámozom és kisujjnyi vastag szeletekre vágom.
A szépen karikázott padlizsánszeleteket én flekken ízesítővel szórtam meg
, néhány percre tálcára terített papírtörlőre helyezem őket, szigorúan egy szintben, hogy kieresztett levüket felitassa a papírtörlő
Elkészítem a panírt lisztet +a felvert tojást
-Kicsit átitatom és panírozom a megszokott liszt, tojás, sorrendben
Serpenyőben, forró olajban aranybarnára sütöm
Olivaolajat a lábosba löttyintve, gyújtsunk is alá nagy lánggal. Ha átforrósodott az edény, egy drámai mozdulattal a késünket lapátnak használva, seperjük a deszkáról a lábasba a...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesFőzzük meg a tojásokat. A tésztához a tojást kézi habverővel összekeverjük, a liszt felével csomómentesre keverjük, majd a vizet és a tej felét keverjük bele, aztán a maradék lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztát lehetőleg előző este készítjük el. A lisztet munkalapra szitáljuk. Széles pengéjű késsel vagy habkártyával belevagdaljuk-morzsoljuk a vajat/margarint (A), tetejére szó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA venettat megsutom ( en sutoben szoktam ), megtisztitom,es, vinettavagoval osszevagom. A hagymat aprora vagom. Elkeszitem a majonezet : Egy tojas sargajat osszekeverek egy csap...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes