-2 közepes db friss zsenge tök
--2-3 tojás ,
- 3/4 rész liszt -1/4 rész kukoricadara ( máléliszt) a kettőt összekeverjük
--1.5 dl sör
--só ízlés szerint
--bors ízlés szerint
- napraforgó olaj (a sütéshez)
-Fiatal tököt ,szeleteljük,akár henger alakba ,vagy hosszába,kicsit sózzuk,pihentetjük
-Palacsintatésztát készítünk,tojás ,+ liszt+,kukoricadara + só+,sörrel hígítjuk ebbe mártjuk a szárazra törölt tök szeleteket
--forró zsiradékban kisütjük
A halfilét hosszú szeletekre felvágjuk, enyhén besózzuk. A szokásos módon bepanírozzuk: liszt, tojás majd panko morzsa. Felforrósított kókuszolajban kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 liter házi tejet felforralunk lassú tűznél és mikor kezd felhabzani, akkor elzárjuk és beleteszünk 1,5 -2 kávés kanál citromsavat és egy evőkanál tengeri sót , én tettem bele kic...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA szoba-hőmérsékletű Ramát, a tojássárgákat és a kristálycukrot a csipet sóval habosra keverem, majd hozzáadom a tejet, azzal is jól kikeverem, kanalanként hozzáadom az átszitált l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst egy tálban összekeverjük a tojással, zsemlemorzsával, sóval, borssal, fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával). Kézzel egész apró, kisebb diónyi golyókat gyúru...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű