-50 dkg alma
-2 tojássárgája
-10 dkg cukor
- 2 teáskanál őrölt fahéj
-2 evőkanál zsemlemorzsa
TESZTÁHOZ
-30 dkg liszt
-10 dkg cukor
-3 tojás
-1 dl tej
-1 dl olaj
-1 csomag sütőpor
-a cukrot és a tojássárgáját kikavarjuk ,hozzáadjuk az olajat ,majd a tejet is
-a lisztet elkeverjük a sütőporral és a tészta folyékony részével vegyítjük
-sütőpapírral bélelt tepsibe töltjük ,a tetejét megszórjuk zsemlemorzsával
-Az almát meghámozzuk ,lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat és a tojássárgákat, majd ezzel borítjuk be a tésztát
-előmelegített sütőben 10 percig nagyobb lángon, majd alacsony hőfokon tűpróbáig sütjük
-nagyobb kockákra vágva kínáljuk
Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal, csipetnyi sóval elmorzsoljuk. A tojásokat kettéválasztjuk. Fél dl tejet a csöppnyi vajjal összeolvasztjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajas, leveles tésztát a felhasználásig tartsuk hűtőben, és hidegen dolgozzunk vele. A tészta lapokat vágjuk fel három egyforma téglalapra, és helyezzük sütőpapírral borított...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz összetevőket (liszt, cukor, só, sütőpor) összekeverni egy tálban. Egy másik tálban felverni a tojásfehérjét szilárd habbá. Utána a száraz összetevőkhöz adni sorrendben...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit a tojás nélkül összemorzsolom, majd a tojással tésztává gyúrom. Kinyújtom és kibélelem vele a 20 cm átmérőjű piteformát. Megszurkálom és a hűtőbe teszem, míg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű