-2 tojás
-2 nagy leveses alma
-550 dkg liszt
-10 g só
-25 g cukor
--8 g porélesztő
-végül 30 ml étolaj
--Legvégül -15 g cukor
-50 ml langyos viz
-a tojásokat egy tálba habositjuk
-az almákat pucolás nélkül szeleteljük a tojással összekeverjük és mixerben pépesitjük
-összekeverjük a lisztet+só+ cukor +porélesztő
-ráöntjük az almás pépet jól összekeverjük ...utoljára belekeverjük az olajat
-letakarva 1 órát kelesztjük
-egy 26 cm átmérőjű tortaformát kiolajozzuk
-a tészta masszából olajos kézzel gombócokat formálunk, a formába sorakoztatjuk
letakarjuk s még 15 percet pihentetjük
-180 fokos előmelegitett sütőben 30 perc alatt készre sütjük
---sütőből kivéve
-Még melegen lekenjük a cukor és viz keverékével
Egy lábasban kis lángon felolvasztjuk a vajat, a csokoládét és a cukrot és alaposan összekeverjük az egészet. A magvagat egy robotgéppel, vagy egy éles késsel finoman, csak éppen h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez a pudingport felfőzzük a cukorral és a tejjel. A margarint kikeverjük a porcukorral, és hozzáadjuk a citrom levét is. Ha kihűlt a puding, összekeverjük a margarinos krémm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a sütőporral és a tojások sárgájával. Langyos tejjel rétestésztának kidolgozzuk. Két cipót formálunk. A cipókat félujjnyi vastagra kinyújtjuk, és olvasztott ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kakaóport és a fahéjat keverjük össze. Ennek a keveréknek a felét szórjuk a felületre, ahol a tésztát nyújtani fogjuk. A tésztát ezután nyújtsuk ki és a tetejét is hintsük meg a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű