-22 dkg finomliszt
-20 dkg vaj
-20 dkg reszelt sajt
-1 tk só
-2 tojás sárgája
-A lisztet elkeverem a sóval, majd elmorzsolom benne a vajat.
- A többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrok.
-Lisztezett felületen kb 3-4 mm vastagra nyújtom.
-Derelyevágóval kb 3x3 cm-es négyzetekre vágom.
-A lyukak a habzsák legvékonyabb csövével készültek.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben, 15 perc alatt világosra sütöm.
Forrón nem szedem ki a tepsiből, mert akkor még törik. Langyosan már szilárdabb, könnyebb vele bánni.
- Kihűlés után a legfinomabb, ha marad.
A hájat megszórjuk 10 dkg liszttel majd hűtőbe tesszük, ez alatt a maradék lisztből és a többi alapanyagból tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk és rákenjük az egész lisztes hájat (a hűtő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabpehelyhez hozzáadjuk a lisztet, sütőport, sót, borsot és a nagy lyukú reszelőn lereszelt sajtot (füstölt sajttal karakteresebb az íze). Az egészet jól összekeverjük, majd jöhe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOsszegyurjuk, alaposan kidolgozzuk 1ora pihenes után vékonyra nyujtjuk tojas feherjevel megkenjuk es reszelt sajttal megszorjuk.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű