menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos Kréker


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-22 dkg finomliszt
-20 dkg vaj
-20 dkg reszelt sajt
-1 tk só
-2 tojás sárgája

Elkészítés:


-A lisztet elkeverem a sóval, majd elmorzsolom benne a vajat.
- A többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrok.
-Lisztezett felületen kb 3-4 mm vastagra nyújtom.
-Derelyevágóval kb 3x3 cm-es négyzetekre vágom.
-A lyukak a habzsák legvékonyabb csövével készültek.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben, 15 perc alatt világosra sütöm.
Forrón nem szedem ki a tepsiből, mert akkor még törik. Langyosan már szilárdabb, könnyebb vele bánni.
- Kihűlés után a legfinomabb, ha marad.

Sajtos Kréker

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Medvehagymás Stangli
Medvehagymás Stangli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Hájas táska
Hájas táska

A hájat megszórjuk 10 dkg liszttel majd hűtőbe tesszük, ez alatt a maradék lisztből és a többi alapanyagból tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk és rákenjük az egész lisztes hájat (a hűtő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Emőke
Sajtos zabpehelytallér
Sajtos zabpehelytallér

A zabpehelyhez hozzáadjuk a lisztet, sütőport, sót, borsot és a nagy lyukú reszelőn lereszelt sajtot (füstölt sajttal karakteresebb az íze). Az egészet jól összekeverjük, majd jöhe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos rudak
Sajtos rudak

Osszegyurjuk, alaposan kidolgozzuk 1ora pihenes után vékonyra nyujtjuk tojas feherjevel megkenjuk es reszelt sajttal megszorjuk.

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk