menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos sonkás muffin kelttésztából


Írta:

Elk. idő: 90
Adag: 6 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-50 dkg liszt
-2,5 dkg élesztő
-3 dl.langyos tej
-1 tojás
-1 teás kanál só
-6 dkg .puha vaj vagy margarin
-20 -25 dkg sajt
-20 dkg bármilyen sonka
-1-2 tojássárgája a kenéshez

Elkészítés:


az élesztőt a tejben felfutattjuk
.a hozzávalókat összegyúrjuk -,jól összedolgozzuk --meleg helyen duplájára kelesztjük
-tégla alakúra kinyújtjuk és megszorjuk az apróra vagdalt sonkával és az apróra vagdalt ( de lehet szeletekre is vágni ) sajtot rászorjuk aki akar szorhat még rá apróra vágott savanyú uborkát is még
-megszorjuk reszelt sajtal
-mint a kalácsot feltekerjük és 12 darabra vágjuk
-a muffinsütőt kibéleljük a muffin papirokkal s a feldarabolt tésztákat beleültetjük
-úgy hogy az alját kicsit becsípjük-
-igy hagyuk még 20-25 percet kelni.aztán a
-tojás sárgájával megkenjük a tetejét és még megszorjuk kevés reszelt sajtal
-20-30 percig szép pirosra sütjük

Sajtos sonkás muffin kelttésztából

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Timi
Gyors omlós sós pogácsa
Gyors omlós sós pogácsa

A hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk. A tetejét berácsozzuk, kis tejföllel megkenjük, megszórjuk a magvakkal és a sajttal. A legkisebb szaggatóval pogácsákat szaggatunk és előme...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtosperec
Sajtosperec

Elkészítés: A lisztet a szalalkálivel elkeverjük, a margarinnal elmorzsoljuk, a többi hozzávalókkal együtt annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy könnyen kezelhető legyen. ½ cm vasta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Katalin
Joghurtos-sajtos pogi
Joghurtos-sajtos pogi

Az élesztőt, langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a többi hozzávalókkal összemorzsoljuk. A tészta közepébe tesszük a felfuttatott élesztőt és jól kidolgozzuk a tésztát....

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
Burgonyás gofri
Burgonyás gofri

A burgonyát héjában megfőzzük. Miután kihűlt, megpucoljuk, és villával nagyjából összetörjük. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágva a burgonyához adjuk. A tojások sárgá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk