3-4 fej saláta
10-15 dkg füstölt szalonna
3-4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál ételsűrítő
3 dl tejföl +2 kanál liszt
só
2 evőkanál cukor
1-2 evőkanál ecet
-20 dkg kockára vágott burgonya
-friss kapor
A salátát beáztatom hideg vízbe, alaposan átmosom, és állni hagyom 20 percre.
A szalonnát kis kockára vágom, a zsírját kiolvasztom, majd beledobom a tisztított fokhagymákat
A kisült szalonnát tálkába szedem, a zsírhoz adom .
a salátát amit vastag csíkokra vágok, így teszem a zsirba így dinsztelem puhára.majd
-elöntjük vizzel és beleszorjuk az apróra vágott burgonyát +zöldkaprot + izesitjük
puhára főzzük
tejfölt összekeverjük a lisztel és a levest behabarjuk + 1 evőkanál ecettel ízesítem az egészet. A kisütött szalonnát díszítésként a tetejére teszem.
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A vöröshagymát felkockázzuk, a szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A sárgarépát és a petrezselymet vékonyra karikázzuk, a krumplit és a kar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kifőzöm, és két levesestálba elosztom. A gyömbért és a citromfűvet feldarabolom és a húslevessel együtt 10-15 percig főzöm, közepes lángon. (Aki szereti a csípős ételek...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zsírban megpárolom a hagymát. Paprikát teszek bele majd a feldarabolt krumplit, megsózom. Kicsit dinsztelem, majd fölengedem annyi vízzel, hogy leves is legyen belőle. Vegetával...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA zöldségeket tisztítjuk, daraboljuk. A hagymákat tisztítjuk, finomra vágjuk. A mentát apróra vágjuk. Az oldalast daraboljuk, a dagadót kockázzuk. Felforrósítjuk az olajkeveréket...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Közepes