menu

Családireceptkönyv.hu

Salátaleves


Írta:

Elk. idő: 20
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3-4 fej saláta
10-15 dkg füstölt szalonna
3-4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál ételsűrítő
3 dl tejföl +2 kanál liszt

2 evőkanál cukor
1-2 evőkanál ecet
-20 dkg kockára vágott burgonya
-friss kapor

Elkészítés:


A salátát beáztatom hideg vízbe, alaposan átmosom, és állni hagyom 20 percre.
A szalonnát kis kockára vágom, a zsírját kiolvasztom, majd beledobom a tisztított fokhagymákat
A kisült szalonnát tálkába szedem, a zsírhoz adom .
a salátát amit vastag csíkokra vágok, így teszem a zsirba így dinsztelem puhára.majd
-elöntjük vizzel és beleszorjuk az apróra vágott burgonyát +zöldkaprot + izesitjük
puhára főzzük
tejfölt összekeverjük a lisztel és a levest behabarjuk + 1 evőkanál ecettel ízesítem az egészet. A kisütött szalonnát díszítésként a tetejére teszem.

Salátaleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lebbencs leves
Lebbencs leves

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A vöröshagymát felkockázzuk, a szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A sárgarépát és a petrezselymet vékonyra karikázzuk, a krumplit és a kar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Csípős-savanyú rákleves
Csípős-savanyú rákleves

A tésztát kifőzöm, és két levesestálba elosztom. A gyömbért és a citromfűvet feldarabolom és a húslevessel együtt 10-15 percig főzöm, közepes lángon. (Aki szereti a csípős ételek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Szilvi
Krumbensnic und nokelje / Krumplileves
Krumbensnic und nokelje / Krumplileves

A zsírban megpárolom a hagymát. Paprikát teszek bele majd a feldarabolt krumplit, megsózom. Kicsit dinsztelem, majd fölengedem annyi vízzel, hogy leves is legyen belőle. Vegetával...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bárány-raguleves mentás galuskával
Bárány-raguleves mentás galuskával

A zöldségeket tisztítjuk, daraboljuk. A hagymákat tisztítjuk, finomra vágjuk. A mentát apróra vágjuk. Az oldalast daraboljuk, a dagadót kockázzuk. Felforrósítjuk az olajkeveréket...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk