érett sárgabarack..1kg kimagozott gyümölcshöz
-30-40 dkg kristálycukor
-1 kiskanál citromsav
a barackokat megmossuk,kimagozzuk,kivágjuk a hibás részeket és egy nagy fazékba rakjuk
-rászorjuk a cukrot, citromsavat összekeverjük és letakarva állni hagyjuk egy napig -
-néha néha megkavarjuk
-ezalatt jó sok levet enged
-másnap feltesszük föni,amig eléri a kellö sürüséget
-ez általában 30-perc
az elején csak néha kell kavargatni de amint elkezd sürüsödni akkor már folyamatosan kell kevergetni ,hogy le ne égjen
ha kész van akkor beletöltjük az elökészitett komosott üvegekbe
az üvegek tetejére celofánt teszünk ,erre késhegynyi nátrium- benzoátot szórunk és igy csavarjuk rá szorosan a tetőt
-én nem tettem tartósitót csak rácsavartam az üveg tetejét 10 -15 percre fejre állitottam az üvegeket s aztán mehetnek a polcra
A birseket jól megmossuk, nagy késsel feldaraboljuk, előbb félbe, negyedbe, stb. Csak a hibás részeket, kukacos magházakat vágjuk ki, Annyi vízzel tesszük fel főni, hogy csak pá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉrett, de egészséges gyümölcsöket válasszunk alapanyagként. Egyszerre 2-2,5 kg-nál többet ne készítsünk (hacsak nem üstben szeretnénk főzni). A barackokat mossuk meg, magozzuk ki....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA meggyet, a cukort és a dzsemfixet lábasba tesszük, és egy fakanállal elkeverjük. A tűzhelyre tesszük, és addig melegítjük, míg jól keverhetővé válik, de még nem lesz tűzforró. Ek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kökényszemeket megtisztítjuk, feltesszük főni annyi vízben hogy jól ellepje a szemeket. Ha megpuhult, elég hamar, szűrőn lepaszírozzuk, majd még egyszer felöntjük vízzel, rövid i...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű