-érett sárgadinnye
-kilónként -40-50 dkg cukor
-vanilia
-1 sütésálló dzsemfix
-az érett sárgadinnyét kettévágjuk,magvait kiszedjük.húsát feldaraboljuk és lemérjük
-kilogrammjára 40-50 dkg cukrot számitunk
-a dinnyét először főzve besűritjük,
-majd hozzáadjuk a cukor+ dzsemfix , vaniliát keverékével s 20 25 percig tovább főzzük,
-a tűzről levéve még forrón
-üvegekbe töltjük,kicsit hagyjuk hűlni ,majd az üvegeket lezárjuk
Dzsemfix-el jó és selymes állagú lekvárok készíthetők, amelyek segítik megtartani a gyümölcsök színeit (nem barnulnak be), és garantálják a tartósítást. Ha így tesszük el a lekvárokat, akkor nincs szükség az üvegek sterilizálására sem.
A zöldbabot megmostam többszörösen váltott vízben, majd megtisztítottam. 2 cm-es darabokra vágtam, majd megtöltöttem velük az üvegeket a befőzőautomata használati utasítását követv...
Elkészítési idő: 30 perc+automat Nehézség: NehézAz epret, vizet, citrodekot egy nagyobb edénybe tettem, majd jól szétnyomkodtam és 24 órát állni hagytam. A letelt idö után paszíroztam, lemértem és hozzá adtam az édesítöszert ( c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánt parázson (sütőben) megsütjük, a héját lehúzzuk és fa vágódeszkán fa késsel apróra vágjuk, a levét lecsorgatjuk. Az előző este beáztatott szemes babot megfőzzük, két r...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lekvár elkészítéséhez érett, szép gyümölcsöket válasszunk. Folyó víz alatt átöblítjük, megszárítjuk, kimagozzuk és egy botmixerrel jól összedolgozzuk. Ezután keverjük össze a cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű