-1 fej vöröshagyma, felszeletelve
- 3-4 gerezd fokhagyma felaprítva
- 200 g lencse előáztatva
- 2-3 kisebb sárgarépa ( szeletelve )
-2 kisebb petrezselyemgyökér ( vékonyra szeletelve)
- 8 db csirkecomb
- só, bors
- kevés olaj
- 2 babérlevél
-10 dkg kolozsvári szalonna kockára vágva
-egy kis csokor apróra vágott petrezselyemzöld
-Melegítsd elő a a sütőt 180°C-ra.
- Közben egy sütőben is használható edényben, amiben éppen elférnek egymás mellett a csirkecombok, pirítsd meg a kolozsvári szalonnát majd szórd bele a hagymát + fokhagymát +a répákat
- Add hozzá a sót és borsot. Keverve pirítsd néhány percig, majd add hozzá a lecsöpögtetett lencsét.
- A csirkecombokat mindkét oldalán sózd és borsozd, majd bőrös oldalával felfelé tedd az edénybe. Öntsd alá kevés vizet a csirke tetejének ki kell látszania, hogy meg tudjon pirulni a sütőben. Gyöngyözésig forrald, majd tedd át a sütőbe
-. Fedés nélkül 1 órát süsd. Ellenőrizd ,hogy rendesen átsült-e a hús, ha még nem akkor tedd vissza 10-15 percig.
-A lencsés szaftot ízlésed szerint sózd és borsozd még, ha szükséges.
Apríts friss petrezselymet a tetejére és lehet tálalni ( A képen látható fél adagból készült )
A csirkemell filéket alaposan mossuk meg, és klopfoljuk ki, de óvatosan! Ne roncsoljuk szét a húst teljesen! Kb. fél cm vastagság megfelelő. Ha túl nagy a csirkemell filé, akkor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat megfőzzük, majd hideg vizet engedni rá, hogy mielőbb kihűljenek. A gombát megtisztítani és besózni és leborogatni. A kitört lábacskáit apróra vágni. A sütőt 200 fokra b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész csirkét 10-12 darabra vágjuk, átmossuk. A sárgarépát megtisztítjuk, 1cm-es karikákra szeleteljük. A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk. A mézet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben olajat hevítünk és lepirítjuk rajta a paradicsompürét. A vöröshagymát szeletekre vágjuk és paradicsomos alaphoz adjuk. A serpenyőbe tesszük a vékony szeletekre vág...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű