-80 dkg sertés karaj
-4 evőkanál étolaj
-2 közepes fej vöröshagyma
-4 gerezd fokhagyma
-1 csapott mokkáskanál só
-3 csipet fehér-bors (őrölt)
-0.5 csapott mokkáskanál köménymag (őrölt)
-1 evőkanál pirospaprika (őrölt)
-100 ml víz
-1 paradicsom
-1 db paprika - TV
--A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük. -----Elkezdjük dinsztelni az étolajon, majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel.
--Természetesen az ízesítés csak irányadó, mindenki a saját ízlése szerint használja a sót és a fűszereket.
Amikor a hagyma megpuhult, lehúzzuk a tűzről, felöntjük vízzel majd
megszórjuk pirospaprikával.
--A karajt szeletekre vágjuk, majd a pörköltalaphoz adjuk. Beletesszük a nagy kockára vágott paradicsomot, a paprikát . Felöntjük vízzel, majd alaposan összekeverjük
Közepes lángon addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Ha a végén soknak találjuk a levét, magas lángon piríthatjuk.
És már tálalhatjuk is
Köret lehet tetszés szerint .. tarhonya,burgonya,rizs sőtt még puliszkával is nagyon finom
Összedolgozzuk a hozzávalókat és fémgyűrűben kb.100g húst formázunk
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csülköt alaposan mosd meg, majd rakd egy lábosba. Tedd hozzá a vöröshagymát, a borsot, a babérlevelet, a fokhagymát, és öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje a húst. Főzd ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVörös hagymát apróra vágom, dinsztelem majd hozzá adom a darált húst. Ha a hús megfőtt, hozzá öntjük a csilis babot majd a kukoricát. Ízlés szerint fűszerezzük.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű