-8-10 szelet karaj,
- 50 dkg csiperke gomba,
- 4 evőkanál liszt,
- 0,5 dl olaj,
-4 cikk fokhagyma,
-3 evőkanál paradicsom sűrítmény,
- 3 dl fehérbor,
-só, bors,
-petrezselyemzöld; a tálaláshoz: krumplipüré. .rizs,
A hússzeleteket sózzuk borsozzuk, lisztbe forgatjuk, majd forró olajon, minkét felükön megpirítjuk.
--Tányérra szedjük, lefedjük és melegen tarjuk.
- A visszamaradt zsiradékon átsütjük a szeletelt gombát, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, sózzuk, borsozzuk
- 2-3 perc után a paradicsom sűrítményt és rátöltjük a bort is
- Mikor felforrt, visszatesszük a húst, lefedjük és közepes lángon addig pároljuk, míg a leve elfő és a mártás besűrűsödik.
- megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. krumplipürével ,rizzsel vagy tésztás körettel tálaljuk.
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük, robotgéppel összeállítjuk, majd kinyújtjuk. Kivajazunk egy hőálló edényt és belesimítjuk. A káposztát közben lereszeljük és egy kevés olíva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa lehet, a bordacsontokat még a hentessel távolíttasd el. Az olívaolajat keverd össze a borssal, a zúzott fokhagymával és az aprított zöldfűszerekkel. A húst alaposan mosd meg, és...
Elkészítési idő: 160 perc Nehézség: Könnyű1. A krumplit megpucoljuk, lereszeljük és besózva 10 percre állni hagyjuk. Konyharuhába szedjük és jó erősen kifacsarjuk belőle a felesleges levet, majd visszadobjuk egy tálba. Hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt elkeverjük a vízzel és egy tepsibe öntjük. A tejfölös pohárban kimérjük a rizst, majd azt is a tepsibe öntjük, ízesítjük és jól elkeverjük. A húst vékony szeletekre vá...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes