--10 dkg felkockázott kolozsvári szalonna
--1-2 fejes saláta
--1/2 kanál fehérborecet
--1,5 teáskanál cukor
1-2 gerezd fokhagyma
-1/2 teáskanál só
A kolozsvári szalonnát ,szeleteljük serpenyőben zsírjára sütjük, majd a pörcöket kiszedjük belőle.
- A visszamaradt zsiradékba egy kevés cukrot, 1/2 kanál fehérborecetet +pici sót + a reszelt fokhagymát teszünk.
- A megmosott fejes salátát leveleire szedjük, Beleforgatjuk a zsírba , lefedve 5 percig pároljuk
. Tálaláskor meglocsoljuk a forró, ecetes zsiradékkal és megszórjuk a szalonnapörccel, és felkarikázott újhagymával.
A petrezselymet megmossuk és felaprítjuk.. Újhagymával, apróra vágott paradicsommal, negyed csésze felaprított mentával, sóval, borssal, citromlével és olívaolajjal ízesítjük. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást megfőztem, a bacont ropogósra sütöttem, a visszamaradt zsírban megpirítottam a csirkemellet (amit előzőleg sóztam, borsoztam), egy kicsit pihenni hagytam. Egy tányérra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bulgurt egy szeles talba ontjuk, nem kell megmosni. Raontunk 2 pohar forrasban levo vizet, befedjuk es felretesszuk. A zold leveleket egesz aprora vagjuk, az uborkat , paradicso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított cukkinit uborkagyalunk vékonyra vágjuk, vagy egy éles késsel egész vékonyra szeleteljük. Meghintjük egy nagy csipet sóval, és félretesszük kb. 10 percre. Közben a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű