menu

Családireceptkönyv.hu

Szegfűgombaleves csirkeaprólékkal


Írta:

Elk. idő: 1ora
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


35 dkg csirkeaprólék ( én csirkefarhátat használtam )
40 dkg szegfűgomba (ellenőrzött)
1 közepes db fehérrépa
1 közepes db sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
szemes fekete bors ízlés szerint
0.5 csokor petrezselyem
0.5 ek disznózsír
1.5 -2 dl víz
-5 dkg rizs

Elkészítés:


Az apróra vágott vöröshagymát zsíron megdinszteljük, beletesszük a csirkeaprólékot.
2 dl vizet öntünk alá, beletesszük a fűszereket, sót, egész borsot, és 30 percig fedő alatt pároljuk.
Ezután a megtisztított, megmosott, apró kockára vágott zöldségeket tesszük bele.
Felöntjük vízzel, és 30 percnyi főzés után az alaposan megmosott gombát szórjuk bele, + a rizst .....még 25-30 perc alatt készre főzzük.
-apróra vágott zöldpetrezselyemmel és tejföllel tálaljuk

Szegfűgombaleves csirkeaprólékkal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejszínes céklaleves
Tejszínes céklaleves

A hámozott céklát vágjuk egészen apró kockákra, dinszteljük 5-10 percet az olívaolajon, majd öntsük fel 1 liter vízzel, adjuk hozzá a római köményt. Lefedve főzzük puhára a céklát....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gábor
Húsleves
Húsleves

Minden hozzávalót alaposan megmosunk, megtisztítunk. Egy nagyobb fazék aljára fektetjük a szétütött csontokat, arra a 3-4 darabba vágott húst, és felöntjük annyi hideg vízzel, hog...

Elkészítési idő: 5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres lencseleves füstölt hússal
Fűszeres lencseleves füstölt hússal

A főzés előtti este a csülköt és a lencsét is áztasd be kicsivel több vízbe, mint amennyi ellepi. Másnap a húst tedd fel főni körülbelül másfél liter vízben. Rakd hozzá a fokhagymá...

Elkészítési idő: 1:50h
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikoletta
Brokkoli krémleves
Brokkoli krémleves

A brokklit feltesszük párolni. Vagy annyi vízzel ami épp ellepi vagy ha külön készítünk alapot a leveshez akkor bőven mehet víz. Előbbi esetben annyit veszünk ki a léből amivel tur...

Elkészítési idő: Kb.fél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk