- 2 kg besztercei szilva ( nekem 2 kiló 70 dkg volt )
- 30 dkg cukor ( lehet cukor nélkül is de az én szilvám nem mindegyik volt érett )
--1/2 dl ecet
-Szilvát megmossuk ,kimagozzuk nagy lyukú darálón ledaráljuk ( igy krémeseb)
-tepsit körbe kenjük az ecettel ,belehelyezzük a ledarált szilvát
-rászórjuk a cukrot ,összekeverjük
- sütőbe tesszük ,fedő nélkül
120 fokon kavarás nélkül 4-5 órát hagyjuk sülni
-majd üvegekbe rakjuk .
-nekem 2 .. 500 ml + egy 300 ml üveggel lett
1. Az áfonyát a cukorral és a pezsgővel feltesszük egy edényben forralni. Mikor kissé összeestek az áfonyaszemek, áttörjük őket villával, és kb. 15 percig főzzük még, hogy elkezdje...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát meghámoztam,lereszeltem. Feltettem főni egy nagy lábasban. Meghintettem fahéjjal,ráfacsartam a citrom levét. Közben kevergettem. A dzsemfixet a cukorral összekevertem....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTisztítsd meg az almát, és negyedeld el. Csavard ki a narancsok levét A fűszerkeveréket tedd egy textil, vagy organza tasakba, hogy a kis darabokat ne keljen kihalászni a végén....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- A narancsokat megmostam, megtöröltem, majd kb. 1 x 1 cm-es kockákra aprítottam. (Nem volt bennük mag, de erre figyeljünk, a magokat minden esetben távolítsuk el.) - A főzőfazé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű