menu

Családireceptkönyv.hu

Sztracsatella sütés nélkül


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 liter tej

-20 dkg búzadara

-15 dkg cukor

-2 tojássárgája

-30 darab cukros tetejű babapiskóta

-12,.5 dkg margarin

-2 dl tejszin

-1 tábla étcsokoládé

-Tejes-rumos babapiskótáhot

-kevés rum

Elkészítés:


-a tojások sárgáját elkeverjük a búzadarával+ cukorral az 1 liter tejben megfőzzük

. -ha..kihűlt

-összedolgozzuk a margarinnal

-a tejszint kemény habbá verjük,belereszeljük óvatosan a fele étcsokoládét

-óvatosan össze keverjük

egy jénai tálba belesorakoztatjuk a rumos tejben mártott babapiskótákat

-erre jön a búzadarás krém, fele

-erre pedig a fele csokis tejszinhab

-ezután megint egy sor rumos -tejes babapiskóta majd újból a megmaradt búzadarás krém + tejszinhab

-tetejére ráreszeljük az étcsoki másik felét

hütőben pihentetjük 1-2- orát

Sztracsatella sütés nélkül

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Egytojásos csodasüti
Egytojásos csodasüti

A tojást a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk apránként az olajat és a tejet is. A lisztet, diót, sütőport összekeverjük, majd a tojásos masszához fokozatosan hozzáforg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás-mákos “kétperces”
Almás-mákos “kétperces”

A felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele. A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formáb...

Elkészítési idő: 30 p
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Tiramiszu szelet, habos
Tiramiszu szelet, habos

A babapiskóták felét egy közepes méretű lekapcsolható oldalú sütőformába tesszük szorosan egymás mellé. A kávét és a rumot összekeverjük, a felét rákanalazzuk a piskótákra, a marad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rétes Eta módra
Rétes Eta módra

Lisztet a tojással és sóval langyos vízzel jól kidolgozom, úgy hogy a tészta már ne ragadjon a tálhoz és a kezemhez sem, ez kb. 10 perc . A tészta közepes keménységű legyen. Az asz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk