menu

Családireceptkönyv.hu

Vaniliás pudinggal töltött csigák


Írta:

Elk. idő: 1ora
Adag: 8
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


-50 dkg liszt
-2,5 dl tej+
-1/2 dl olaj
-2,5 dkg élesztö
-2 tojássárgája
-10 dkg cukor
csipt só .a végén a 10 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:


az élesztöt felfuttatjuk és a tészta hozzávalóit ősszekeverjuk jó kidolgozzuk
-kelni tesszük
-a tésztát kelesztés után kinyujtjuk
-olvasztott vajjal megkenjük
-megszorjuk cukorral + darált dióval vagy mogyoróval
feltekerjük mint a bejglit
-újnyi vastagra vágjuk
-széjjel húzzuk a közepét egy kicsit
-benyomkodjuk
-sütőpapirral bélelt tepsibe sorakoztatjuk
-tojással megkenjük és a szokásos módon megfözzük a pudingot
-minden csiga közepébe egy kis kanállal teszünk
-még 15 percig kelesztjük ,majd 180 fokon megsütjük
-ha kihült porcukorral megszorjuk

 Vaniliás pudinggal töltött csigák

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kókuszgolyó
Kókuszgolyó

A kekszport elkeverjük a cukorral (glukononnal), a kakaóval, majd elmorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajjal. A befőttléhez hozzáadjuk a rumaromát, majd fokozatosan adagoljuk a cukor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fahéjas, almás krémmel töltött piskóta
Fahéjas, almás krémmel töltött piskóta

A tojásokat válaszd ketté, és a sárgáját keverd ki jól, szinte fehéredésig a cukorral. Rakd hozzá a vaníliás cukrot, a forró vizet, majd keverd még pár percig. Felváltva, óvatosan...

Elkészítési idő: 45p
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós narancsos bonbon Cukor, liszt, tojás és tej nél
Diós narancsos bonbon Cukor, liszt, tojás és tej nél

A mazsolát megmossuk, forró vízbe áztatjuk 5-10 percre, leszűrjük, és hagyjuk lecsorogni. Botturmix segítségével pépesítjük, ha maradnak benne itt-ott nagyobb vagy egész szemek,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Békebeli almás pite
Békebeli almás pite

A sütőt előmelegítjük 150 fokra. Az almákat meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük. Fűszerezzük, ízlés szerint édesíthetjük is, de szerintem elég édes ez így is. Kinyomkodjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk