-50 dkg liszt
-2,5 dl tej+
-1/2 dl olaj
-2,5 dkg élesztö
-2 tojássárgája
-10 dkg cukor
csipt só .a végén a 10 dkg olvasztott vaj
az élesztöt felfuttatjuk és a tészta hozzávalóit ősszekeverjuk jó kidolgozzuk
-kelni tesszük
-a tésztát kelesztés után kinyujtjuk
-olvasztott vajjal megkenjük
-megszorjuk cukorral + darált dióval vagy mogyoróval
feltekerjük mint a bejglit
-újnyi vastagra vágjuk
-széjjel húzzuk a közepét egy kicsit
-benyomkodjuk
-sütőpapirral bélelt tepsibe sorakoztatjuk
-tojással megkenjük és a szokásos módon megfözzük a pudingot
-minden csiga közepébe egy kis kanállal teszünk
-még 15 percig kelesztjük ,majd 180 fokon megsütjük
-ha kihült porcukorral megszorjuk
A kekszport elkeverjük a cukorral (glukononnal), a kakaóval, majd elmorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajjal. A befőttléhez hozzáadjuk a rumaromát, majd fokozatosan adagoljuk a cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat válaszd ketté, és a sárgáját keverd ki jól, szinte fehéredésig a cukorral. Rakd hozzá a vaníliás cukrot, a forró vizet, majd keverd még pár percig. Felváltva, óvatosan...
Elkészítési idő: 45p Nehézség: KönnyűA mazsolát megmossuk, forró vízbe áztatjuk 5-10 percre, leszűrjük, és hagyjuk lecsorogni. Botturmix segítségével pépesítjük, ha maradnak benne itt-ott nagyobb vagy egész szemek,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 150 fokra. Az almákat meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük. Fűszerezzük, ízlés szerint édesíthetjük is, de szerintem elég édes ez így is. Kinyomkodjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű