Hozzávalók a gombócokhoz
-30 dkg vegyes darált hús ( sertés + borjú)
-(lehet csirke vagy pulyka húsból is )
-2-3 cikk fokhagyma
-1 tojás
-só,bors, petrezselyemzöld
-A Leveshez
-3-4 darab burgonya
-2 nagyobb szál sárgarépa
-1 fej hagyma
-1 közepes karalábé
-1 kisebb zeller
-10 dkg zöldborsó
-10 dkg karfiol( ha nincs elhagyható )
-2 evőkanál olaj ,só
-zellerzöld ,petrezselyemzöld ,tejföl a tálaláshoz
a zöldséget megpucoljuk
-a burgonyát + karalábét + zellert kockára vágjuk,
a sárgarépát karikázzuk
-a karfiolt rózsáira szedjük
-az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát
-hozzáadjuk a többi zöldséget( a karfiol és zöldborsó kivételével) -megdiszteljük -majd felöntjük vizzel
-fedő alatt főzzük 10 percig ,majd beletesszük a zöldborsót + karfiolt
-közben a gombóchoz a húst összedolgozzuk a fokhagymával +tojás +fűszerek + apróra vágott petrezselyemzöld
-majd kis gombócokat formázunk és a levesbe tesszük
-addig főzzük még a leves tetejére feljönnek
-a petrezselyemzöldet + zellerzöldjét apróra vágjuk és a legvégén a leveshez adjuk
-tálaláskor lehet tejföllel tálalni
1. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és az olajon megfuttatjuk. A zúzát ellenőrizzük, hogy kellően meg van e tisztítva, majd kétfelé vágjuk, a hagymához adjuk, és kevergetve feh...
Elkészítési idő: 1 óra 40 perc Nehézség: KözepesMegpucoljuk a zöldségeket, a sárgarépát felkarikázzuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a hagymát és a burgonyát nagyobb szeletekre vágjuk, a csípős zöldpaprikát félbevágjuk, az egy ge...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegmossuk a csirkét, feldaraboljuk, betesszük fazékba, felöntjük 4-5 liter vízzel, belerakjuk a sárgarépát, zellert, petrezselyem gyökeret, hagymát, babérlevelet, szemes borsot, só...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűAz újhagymát felkarikázzuk, majd elkezdjük dinsztelni az olajon. Picit sózzuk, borsozzuk. A sárgarépát és a zellert gyufaszálnyi darabokra szeleteljük. A hagymához adjuk, majd kis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű