menu

Családireceptkönyv.hu

Csípős zöldségkrémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 közepes db sárgarépa
1 közepes db karfiol
1 közepes db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db burgonya (nagy)
1 közepes db hegyes erős paprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 kk majoranna (szárított)
2 l víz

Elkészítés:


Megpucoljuk a zöldségeket, a sárgarépát felkarikázzuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a hagymát és a burgonyát nagyobb szeletekre vágjuk, a csípős zöldpaprikát félbevágjuk, az egy gerezd fokhagymát egészben feltesszük főni kb 1,5-2 l vízben. Fűszerekkel ízesítjük.
Kb. 20-30 perc alatt megfőzzük (nem szabad túlfőzni). Egy kicsit hagyjuk, hogy hűljön.
A zöldpaprikát, hogy ne legyen nagyon csípős kivesszük, és botmixerrel az egészet átmixeljük.
Tálalásnál szórhatunk bele mandulát, száraz kenyeret vagy ízlés szerint akár tésztát is

Csípős zöldségkrémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Frankfurti leves
Frankfurti leves

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szárazbableves
Szárazbableves

1. Langyos vízbe előző este beáztatjuk a babot, másnap a levet leöntjük róla és 2 l vízben feltesszük főni. 2. Ha felforrt, megsózzuk, és úgy zöldségeljük, mint a húslevest, de...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Francia hagymaleves
Francia hagymaleves

Én gyaluval szoktam felszeletelni a hagymát, az a leggyorsabb, és legegyszerűbb. Egy tál hideg vízre állítom a gyalut, így nem is könnyezem meg ezt a folyamatot. Leszűröm, és mehet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
gulyás leves
gulyás leves

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk