--1 kg krumpli
--5 dkg vaj
--2- dl tejszín
--só
---A krumplit hámozd meg, vágd kisebb darabokra, majd tedd fel annyi vízben, ami pont ellepi.
-- Sózd meg ízlésed szerint, és lassú lángon főzd puhára.
---Amikor jó, szűrd le, add hozzá a vajat, és törd egészen simára.
Keverd hozzá a tejszínt - annyit adj hozzá, amennyit a krumpli felvesz, de még nem folyik szét.
Ha szükséges, sózd meg, .
Bármilyen húsételhez kitűnő köret.
A rizst egy bögrében vagy egy mércés edényben megmérjük. Az a lényeg, hogy lássuk, mekkora a térfogata. A rizs térfogatának duplája lesz a víz mennyisége, amire szükségünk lesz. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kemény végétől megtisztított zöld spárgát apró darabokra vágjuk (zöldborsó nagyságúra) A karfiolt az aprítóval rizsszerűvé daráljuk. Egy serpenyőben zsírt hevítünk és rádobjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát felkockázzuk, megfőzzük, leszűrjük majd összetörjük. Hozzáadjuk a sót, borsot, petrezselymet, tojást. A lisztet addig adagoljuk amíg jól formálható állagú nem lesz, de...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű