-1 fej karfiol,
-1 kg darált lapocka,
-1 bögre rizs,
-1 fej hagyma,
-3-4 gerezd fokhagyma,
-fél liter főzőtejszín,
-reszelt sajt,
-1 tojás,
-olaj,
bors + sóval ízesítjük.
--1 fej karfiolt kisebb rózsákra szedek, majd forrásban lévő sós vízben kb. 5 percig főzöm, majd kiveszem a rózsákat és lecsepegtetem.
-1 fej hagymát felkockázok, illetve 3-4 gerezd fokhagymát felkarikázok és olajon megdinsztelem,-
majd ráteszek 1 kg darált lapockát és kérgesre pirítom, majd hagyom kb. 15 percig főni egy kis sóval, borssal ízesítve.
Eközben megfőzök 1 bögre rizst sós, ételízesítős vízben, majd ha készen van lecsöpögtetem a rizst és hozzáadom a húshoz.Egy jénait veszek elő, amit kikenek vajjal és megszórok zsemlemorzsával. Ezután belesimítom a rizses-húsos alapot, lenyomkodom a jénaiban. Erre a rétegre jöhetnek a karfiolrózsák szépen rásorakoztatva a húsos rétegre.
Kikeverek fél liter főzőtejszínt reszelt sajttal, 1 tojással, majd leöntöm vele a karfiolos rétegem.
Reszelek a tetejére még sajtot, majd mehet be az előmelegített sütőbe kb. 40 percre, míg szép barna nem lesz a teteje.
Pogonyi Judit Külső máz: vagyis kandírozás. Ez a szakma. A kisütött mézest, ami már kihűlt ezzel kell bevonni. 1 kg kristálycukrot 3 dl vízzel felforralni, csak addig keverni, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzirup AntalVali módra: 2 marék nyers, friss útifüvet és 2-3 szál kakukkfüvet leforrázok annyi vízzel, hogy épp ellepje, majd hagyom kihűlni. ha kihűlt, pépesítem vagy összetur...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://docplayer.hu/9919065-Receptek-a-kombinalt-alacsony-hisztamintartalmu-tejmentes-glutenmentes-etrendhez.html
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsenge cukkinit mossuk, a nem zsengét hámozzuk, ezzel indul a menet. Aztán azzal folytatódik, hogy nagy lyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk és hagyjuk állni 10 percig. Amikor e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű