menu

Családireceptkönyv.hu

Tepertős pogácsa


Írta:

Elk. idő: 90
Adag: 6 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 dl tejföl
-1 dl tej
-1 tojás-
-2 teás kanál só
-3-4- kanál bor
-12 dkg ráma margarin
-60 dkg liszt
-1 teás kanál cukor
-4 dkg élesztő
-40 dkg darált tepertő
.....1 tojás a kenéshet

Elkészítés:


Az élesztőt felfutattjuk
-az össszes anyagot összekeverjük
Kivéve a tepertöt
a tésztát elkezdjük
dagasztani
-letakarjuk és kelesztjük 30-40- percig
-ezután kinyújtjuk előbb duplán majd szimplán hajtogatjuk.
-az -az :kinyújtom a tésztát megkenem egy adag darált tepertővel ,megszórom frisen darált fekete borsal
-Gondolatban három részre osztom,jobbról és balról is a középső részre hajtom-az igy kapott csikot megint megkenem tepertővel majd a tésztát fentről és lentről is a középig visszahajtom majd még ezt is félbehajtom
-letakarom és hagyom 30 percig pihenni
-a hajtogatást és a tepertővel való kenést még 2 x megismétlem-közte 30 perc pihentetéssel
-végül újnyi vastagra kisodrom éles késsel bevagdosom és közepes nagyságú pogácsa szaggatóval kiszaggatom -
-tepsiben sorakoztatom s újból 20-30 percig pihentetem
megkenem felvert tojással -vigyázva nehogy le csorogjon ( ha lecsorog a tojás nem nő fel a pogácsa )
-180 -190 foknál 15-20 perc alatt megsütjük

Tepertős pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajttal töltött cipók (Hervé Palmieri receptje)
Sajttal töltött cipók (Hervé Palmieri receptje)

A tészta hozzávalóit kézzel vagy géppel dolgozza össze, majd a kenyértésztát vágja 16 részre. Formáljon 16 cipót a darabokból. Egy csokor bazsalikomot vágjon apróra, adjon hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Mézes puszedli (mama)
Mézes puszedli (mama)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lekváros bukta recept
Lekváros bukta recept

A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Előkészítünk egy 30x25 cm-es tepsit. 2 A szobahőmérsékletű tejben felfuttatjuk az élesztőt. 3 A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük,...

Elkészítési idő: 160 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Olasz zsemle (TT)
Olasz zsemle (TT)

Élesztőt kevés cukorral, a kimért lisztből elvett kevés liszttel felfuttatjuk majd bedagasztjuk a tésztát (vizet fokozatosan adjuk hozzá) míg el nem válik az edény falától. Kézzel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk