menu

Családireceptkönyv.hu

Tepsis tepertős ( hajtogatott)


Írta:

Elk. idő: 90perc
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-60 dkg liszt
-2 teáskanál só
-1 egész tojás
-1 db áttört, főtt burgonya (nálam maradék krumplipüré volt)
-3 dl langyos tej
-3 dkg élesztő
-csipet cukor
-10 dkg olvasztott vaj
-40 dkg darált tepertő
-1 tojás a lekenéshez

Elkészítés:


A tepertő és az olvasztott vajon kívül mindent tálba teszünk és bedagasztjuk a tésztánkat.
-Amikor összeállt lassan hozzáadjuk az olvasztott vajat és sima tésztává dolgozzuk. Olajozott tálba tesszük, letakarjuk és duplájára kelesztjük (kb. egy óra) .
-A ledarált tepertőt jól kikeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
-A megkelt tésztát négy részre vágjuk.-
- Az egyik tésztát vékonyra nyújtjuk(tepsi méretűre) és megkenjük a tepertő harmadával. Jön a következő tészta és így folytatjuk tovább, míg nem marad semmink.
A legfelső tészta ÜRESEN marad!
-- Ekkor rányújtunk amennyire a tészta engedi és hajtogatjuk. -Gondolatban három részre osztjuk és a tészta két szélét behajtjuk középre.
- Az így kapott tésztánkat ismét hajtjuk ezzel az eljárással.
-- Ekkor 30 x 22 cm-es tepsi méretűre nyújtjuk, amit sütőpapírral kibéleltünk és beletesszük.
--- Letakarjuk és kb. fél órát pihentetjük. A megkelt tésztát tetszés szerinti méretűre felvágjuk majd ismét kelesztjük 15 percet.
-Ezalatt az idő alatt előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Lekenjük a felvert tojással és megsütjük.kg 25 perc
Rácsra téve hűlni hagyjuk, de egyben csúsztassuk ki a tepsiből, akkor nem szárad ki a széle hűlés közben! Utána természetesen szétszedjük a tésztát.

Tepsis tepertős ( hajtogatott)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Panettone olasz karácsonyi kuglóf
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Panettone olasz karácsonyi kuglóf

1. Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, 1-1 kiskanál cukrot és lisztet szórunk bele, és meleg helyen kb. 15 perc alatt fölfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálban a sóval, a resz...

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Hűtős, kefires lángos tészta bögrésen (Rupáner)
Hűtős, kefires lángos tészta bögrésen (Rupáner)

1. Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. 2. A többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk/dagasztunk, amit lefedve hűtőbe teszünk. Én legközelebb zacskóba f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bertalan
Kakaós csiga
Kakaós csiga

A TangZhonghoz először felmelegitjük a tejet,hozzákeverjük a lisztet,pudingszerű állagot kell kapnunk,hagyjuk kihülni. Öszzekeverjük a fentieket a tészta többi hozzávalóival,kivév...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Rózsás túrós
Rózsás túrós

Gyúrja a tésztát. Hagyja el egy órát. Alaposan keverni. Osztom két részre. Helyezzen ki egy kis és egy nagy kört egy nagy pohárra. Fektesse ki a tölteléket. Kenj egy tojáss...

Elkészítési idő: 1 ó
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk