- 40 dkg borjú vagy disznóhús
-2 hagyma
-1 kavéskanál pirospaprika
-2 kanál zsiradék
-8 kanál rizs-
-10 darab burgonya + 2 burgonya amit kockára vágunk és megfőzünk
-só,bors,
-2 dl tejföl + 2 dl főzőtejszin
-a 8 kanál rizst megmossuk +2 kanál zsiradékon megpiritjuk ,felöntjük vizzel és kis lángon lefedve megfőzzük
-a 40 dkg hús+2 apróra vágott hagyma+ 2 kanál zsiradékból pörköltet készitünk
-a burgonyát és a pörköltet reggel készitjük elő, hogy legyen ideje kihülni
-a pörkölt húst ledaráljuk utánna daráljuk a hideg főtt burgonyát hozzá adjuk rizst összedolgozzuk
-10 darab burgonyát karalábévájóval kikaparjuk,a rizses hússal megtöltjök...
-egy magasabb falú edény aljába rakjuk a darabkákat amiket kivájtunk a burgonyából erre sorakoztajuk a töltött burgonyákat
-.a pörkölt levét ősszekeverjük a 2 dl tejföllel+a 2 dl főzőtejszinnel és a burgonyára öntjük
-ha marad ki töltelék 1 tojással bekeverjük kis gombócokat formálunk és a burgonya mellé rakjuk
-sütőbe toljuk mig pirulni kezd
A sóskát megpucoljuk, majd alaposan megmossuk. Megfonnyasztjuk, sózzuk, és ízlés szerint édesítjük. A krumplit megpucoljuk, megmossuk, lereszeljük a nagy lyukú reszelőn. A vörösh...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű1. A burgonyákat meghámozzuk, majd mindegyikbe hosszában olyan széles „alagutat” fúrunk, hogy egy-egy virsli beleférjen. 2. A burgonyákat sós vízben 10 percig főzzük (kb. félpu...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézVadas agglegényesen több napra ! 2kg lapockát megfőzok 4-liter vízben so egész bors kb egy kanálnyi meg két szép babér levél meg egy kiló sárgarépával (a negyede lehet fehér répa i...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű