-2 -3 zsenge főzőtök (, duci példányok)
-50 dkg darált hús (sovány sertésből szoktam, de szárnyassal is lehet)
-15 dkg rizs
-1 fej hagyma
-2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy csokor kapor
-1 dl tejföl
2 csapott evőkanál liszt
só,bors
A tököt vékonyan meghámozom, hosszában vagy henger alakúra vágom és kivájom a szivacsosabb középső részét, kanállal kikapargatom, A mélyedés legyen jó mély, hogy legyen elég hely a tölteléknek, de a tökök falát ne gyengítsük el, tartsa meg az alakját
Kicsit besózom, és állni hagyom. Közben egy nagyobb fej hagymát kockákra vágok és kevés olajon megfuttatom. Szeletelek hozzá egy gerezd fokhagymát, majd hozzáadom az
-50 dkg deka darált húst, ami lehet szárnyas vagy disznó. Fehéredésig pirítom, sózom, borsozom, és saját levén egy kicsit átpárolom.
Mikor elkészült, egy kicsit hűlni hagyom, majd hozzákeverek 15 dekányi előre félig megfőzött rizst. Egy egész tojást három evőkanál tejföllel elhabarok, a húshoz keverem és beledolgozok még egy félcsokornyi apróra vágott kaprot.
-Ezt a masszát evőkanállal belerakom a kivájt tökökbe, amiket egy kicsit kiolajozott tűzálló tálba fektettem.,kevés vizet öntök alá amibe még beleszórom a darabokra vágott megmaradt tök darabkákat + apróra vágott kaprot .só.bors
A tál tetejét is ráteszem és a 200 fokos sütőbe tolom.( én tepsibe tettem és fóliával takartam le )
- 20 perc múlva tejfölt elkeverem 2 evőkanál lisztel és belekeverem a szaftba , addig sütöm tovább, amíg szép színt nem kap.
A tojásokat keményre főzzük, a héjukat eltávolítjuk. A megtisztított krumplit sós vízben puhára főzzük. A kolbászt vékony karikára vágjuk. Egy sütőtálat vékonyan kikenünk margarin...
Elkészítési idő: kb. 45 perc Nehézség: KönnyűA csirkemelleket megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, és a szárnyas fűszerkeverék harmadával megszórjuk, összekeverjük. A tejfölt a maradék fűszerkeverékkel és az 1-2 ek liszttel...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. Előre megfőzzük a rizst. Megfűszerezzük a húst, és pici olajon megpároljuk. 2. Ezután jön a rétegezés a tepsiben: rizs, hús, kevés sajt, megint rizs, végül sajt. 3. Tejszí...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. A hagymát pirítsuk meg az olajon. Adjuk hozzá darálthúst, majd fél deci vizet is öntsük a húshoz. Adjuk hozzá az alapo vízzel kikeverve, keverge...
Elkészítési idő: 40perc Nehézség: Könnyű