menu

Családireceptkönyv.hu

Tepsis Toroskáposzta


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 6
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


-1 kg sertéslapocka vagy sertéscomb
-- 2 kg savanyított káposzta
- -2 vöröshagyma
- -4 gerezd fokhagyma
- só
- ételízesítő
- őrölt fekete bors
- őrölt édes nemes fűszerpaprika
- őrölt fűszerkömény
- 2-3 kanál sertészsír vagy 3-4 kanál olaj
- víz

Elkészítés:


A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
-A tepsit kikenjük a sertészsírral
- A sertéshúst 1,5 x 2 cm-es kockákra vágjuk, majd alaposan átmossuk.
- A savanyú káposztát alaposan kifacsarjuk a nedvességtől.és kevés olajon megdinszteljük...
A vöröshagymát és a fokhagymát a só hozzáadásával megdinszteljük annyira, hogy a színe világos szürke legyen és megpuhuljanak a hagymakockák.
. Hozzáadjuk a kockára vágott hús, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel, adunk hozzá őrölt fűszerköményt
- Amikor félig megpuhult a hús meghintjük őrölt édes nemes fűszerpaprikával, s alaposan elkeverjük benne.
Víz hozzáadásával készre főzzük a húst. Vigyázzunk arra, hogy csak apránként adjuk hozzá a vizet és gyakran kevergetve hagyjuk mindig zsírjára sülni. Hasonlóképpen, mint amikor a pörkölt készül.
. Miután a hús elkészült, hozzáadjuk a savanyított káposztát a tepsibe összekeverjük ,,, 180 fokon 30 perc alatt elkészül


.
6.

Tepsis Toroskáposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karajszeletek csirkemájas, gombás raguval sütve
Karajszeletek csirkemájas, gombás raguval sütve

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztezzük, és kevés olajon elősütjük. Vágjuk a vöröshagymát finomra, a szalonnát, csirkemájat és a gombát kis kockákra. Készíts...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
A világ legomlósabb sertéssültje
A világ legomlósabb sertéssültje

Így készítsd el: 1. Melegítsd elő a sütőt 90 fokra légkeveréssel. 2. A húst minden oldaláról pirítsd körbe zsiradékon, hogy kérget kapjon, majd fektesd egy nem túl na...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Darált - Töltött paprika
Darált - Töltött paprika

1. A paradicsomot a zeller zölddel feltesszük főni. 2. Kevergetve addig főzzük, amíg a leve el nem fő. 3. A zeller zöldet kivesszük, a paradicsomot szitán áttörjük. 4....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Borsos tokány
Borsos tokány

A csíkokra vágott szalonnát zsírjára sütjük, és ha szükséges, adunk hozzá még sertészsírt. Majd szűrőkanállal kiszedjük a szalonna darabokat, és a helyére a felkockázott hagymát te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk