7 tojás
-1 cs. vaniliás cukor
-6 evők.cukor
-6 evők. liszt
-1 csapott evők. kakaópor
-1 cs. sütőpor
Töltelék
-házi baracklekvár
a tojásokat külön választjuk
-a sárgáját habosra keverjük a cukorral
-hozzáadjuk a sütőporos lisztet ,majd a tojások keményre vert habját
-kettéválasztjuk a tésztát
-az egyikbe belekeverjük a kakaóport
-két habzsákba teszem a masszát ,
-tepsibe sütőpapirt teszünk
- a sütőpapirra ferdén ( átlósan) csíkokat nyomok felváltva
-előmelegitett sütőben 10-15 percig sütöm
-még melegen a sütőpapirral együtt feltekerem
-majd amikor kihült leveszem a papirt róla
-ízlés szerint megkenem lekvárral és ismét feltekerem
szeletelve tálaljuk
A cukor felét belekeverem a langyos tejbe, hozzáadom a pici sót, majd beleáztatom a mazsolát és a búzadarát is. A tojások sárgáját elkeverem a maradék cukorral, a fehérjéből pedig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz első lapot magas oldalú tepsibe tesszük, megszórjuk zsemlemorzsával és ráöntjük a meleg alma tölteléket. Erre a 2. lapot, kicsit lenyomkodjuk, és következhet a meleg vaniliáskré...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés Kalácstésztát dagasztunk. Mikor duplájára kelt, 20 felé kell osztani, azután kisodorni kb. 30 cm hosszúra aztán ketté hajtani és hármat csavarunk rajta. Tepsire rakjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű