menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldbab gulyás


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-50 dkg kockára vágott sertéscomb vagy lapocka
-1 kg zöldbab (mélyhűtött is lehet)
-3 gerezd fokhagyma
só,bors
-pirospaprika
-1 dl paradicsom püré
-1 vöröshagyma
-1 teáskanál őrölt kömény
-leveskocka
-pirosarany
-tejföl

Elkészítés:


A megtisztított zöldbabot 3-4 cm-es darabokra vágjuk, enyhén sós vizben puhára főzzük, és alaposan lecsepegtetjük.
- 3 evőkanál olajon 1 fej nagyon apróra vágott vöröshagymát megpiritunk teszünk bele pirospaprikát és a felkockázott húst
- felengedjük vizel ,hogy ellepje
+1 leveskockát+a zúzott fokhagymát
-1 kávéskanál őrölt köményt
-paradicsompürét
-kevés pirosaranyat
-só
-fedő alatt 3/4 -ig puhára pároljuk
-ezután adjuk hozzá a zöldbabot
-ha megpuhult aki szereti tejföllel tálaljuk






.

Zöldbab gulyás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Babgulyás
Babgulyás

A zöldségeket megmosom, megtisztítom, feldarabolom. A hagymát is tisztítom, aprítom. A húst megmosom, kockákra vágom. A babot is jól átmosom. A zsíron megpirítom a hagymát, jöhet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Füszerezett darált hús baconbe tekerve
Füszerezett darált hús baconbe tekerve

A fenti hozzávalókból gombócokat formázunk ezeket betekerjük a baconnel és kézzel kicsit lenyomkodjuk. Tepsibe tesszük és mellé tesszük a krumplit egészben vagy félbevágva. Bete...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sztrapacska
Sztrapacska

Nyers krumpli lereszel, leve kinyom (nem túlzottan) megsóz, annyi liszttel elkever, hogy nem túl lágy nokedli tésztát kapjunk. Kézzel deszkáról szoktam kiszaggatni (de nagy lyukú n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Fokhagymás tejfölös csirkeragu
Fokhagymás tejfölös csirkeragu

A megtisztított húst apró kockára vágjuk, hagyjuk kicsit lecsepegni. Egy edényben olajat forrósítunk, majd a csirkét fehéredésig pirítjuk rajta. Meghintjük sóval, borssal, felen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk