--75 dkg pulykamell (de lehet felsőcombból is ) nagyobb kockára vágva
--1 nagy vöröshagyma
---3-4 kisebb sárgarépa
-- 2 fehérrépa
-- 3-4 kanál ketchup vagy sűrített paradicsom konzerv
-- 15 dkg zöldborsó
- 2 cikk fokhagyma
-- só
-- őrölt bors
-- olaj
Az apróra vágott hagymát az olajon megpirítjuk. Rátesszük a felkockázott húst és fehéredésig sütjük. ,majd a zúzott fokhagymát is
Belekeverjük a ketchup-et ( paradicsompürét, )pár percig kevergetjük, majd felöntjük 1/2 liter vízzel, belekavarjuk a felkarikázott sárgarépát+ fehérrépát, ,fűszerezzük és addig főzzük, amíg minden meg nem puhul.
Az utolsó 5 percben hozzá keverjük a zöldborsót, pár percig rotyogtatjuk, majd tálaljuk.
Tálaljuk tarhonyával ,rizzsel ,burgonyával....
1. 4 dl főzőtejszínt, ízlés szerinti mennyiségben ketchupot, 15 dkg füstölt , reszelt sajtot , 10 dkg kockára vágott bacon szalonnát összekeverünk. 2. A csirkecombokat sózzuk ,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst megmossuk, majd, kisméretű kockákra vágjuk. Sózzuk, és félre tesszük. A fokhagymákat megpucoljuk, majd fokhagyma nyomón átnyomjuk. Vöröshagymát megpucoljuk apróra vágjuk,(...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűElsőként elkészítjük a pácot. Egy kis edényben összekeverjük a sót, borsot, chilit és citromlevet, majd 1-2 órára beleforgatjuk a megmosott csirkecombokat. Összekeverjük a száraz...
Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: Könnyű1. Egy tűzálló tálat beolajozunk, majd az aljára rakunk egy sor burgonyakarikát, erre hagymakarikát. 2. A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk, borsozzuk, majd felét a tálba rakjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz