menu

Családireceptkönyv.hu

Zsebes karaj


Írta:

Elk. idő: 40
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg sertéskaraj egyben
--5 dkg trappista sajt
-1 kiskanál só
TÖLTELÉK
-50 dkg darált sertéslapocka
-1 púpozott teáskanál házi fokhagymakrém
-2 csapott teáskanál fűszerpaprika
-1 teáskanál házi darált paprika
-1 csapott kiskanál só
-1 csapott kiskanál őrölt bors

Elkészítés:


a karajt megtisztitjuk
-ha van rajta hártyás rész ,azt levágjuk
- keresztben,körülbelül ujjnyi vastag csikokra vágjuk,de vigyázzunk ,ne vágjuk át teljesen hanem inkább zsebszerű mélyedéseket alakitsunk ki
-mind a zsebeket,mind kivülről meghintjük sóval
-a töltelékhez a darált húst összedolgozzuk a fűszerekkel
-egyenletesen elosztva a zsebekbe töltjük
zsineggel átkötözzük
-alufóliába csomagoljuk,200 fokos sütőben 90 percig puhitjuk
-ezután az alufóliát eltávolitjuk róla,
-180 fokra csökkentjük a hőmérsékletet és további 15 percig piritjuk
-a zsineget levágjuk róla,megszórjuk bőven reszelt sajttal
-addig sütjük tovább amig szép barnára pirul
-a tepsiből kiemelve hagyjuk teljesen kihűlni
-egy éles késsel ferdén ,vékonyra szeletelve kináljuk

Zsebes karaj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Apaci
Mézes mustáros sült tarja
Mézes mustáros sült tarja

A megtisztított tarját szeletekre vágjuk, és klopfolóval kicsit megütögetjük. Elkészítjük a pácot. Az olajat egy tálkába öntjük, elkeverjük benne a sót, a borsot, a pirospapriká...

Elkészítési idő: 110 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Lacikrumpli
Lacikrumpli

A húst felszeleteljük, kiverjük, a szeleteket sózzuk, borsozzuk és pirospaprikával meghintjük. A meghámozott krumpli felét nyersen felszeletelve (az alsó rétegbe kerülő krumplikar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Nagyon fokhagymás karaj
Nagyon fokhagymás karaj

A hússzeleteket enyhén kiverjük, megsózzuk, rászórjuk az apróra vagdalt fokhagymát, majd zsemlemorzsába mártjuk. A húskalapáccsal gyengén beleverjük a morzsás fokhagymát, ezután li...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Isteni falatkák
Isteni falatkák

Lereszeljük a burgonyát, kifacsarjuk, hogy megszabaduljunk a felesleges nedvességtől. Hozzáadjuk a darált húshoz, majd az apróra vágott petrezselymet, fokhagymát, vöröshagymát....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk