-75 dkg zúza,
-5 dkg szárított gomba,
-10 dkg zsír,
-2 fej vöröshagyma,
-2-3 gerezd fokhagyma,
-1 nagy paprika,
-1 nagy paradicsom,
-1 teáskanál pirospaprika
egész kömény
só
A szárított gombát alaposan mossuk meg és legalább fél órára áztassuk annyi hideg vízbe, amennyi ellepi.
-A hagymát apróra vágjuk, majd a felhevített zsírban megfonnyasztjuk. -Lehúzzuk a tűzről, beletesszük a pirospaprikát, gyorsan elkeverjük benne és kevés vízzel felengedjük.
- Hozzáadjuk a kockára vagdosott zúzadarabokat, a köménymagot és a fokhagymát.
Zsírjára pirítjuk és hozzáadjuk a beáztatott gombát, a cikkekre vágott paradicsomot és paprikát. Ha a levét elfőtte, a gomba áztatóvízével pótoljuk. Készre pároljuk.
Tarhonyával tálaljuk.
A marinád hozzávalóit összekeverjük, majd a combokat bedörzsöljük vele. Egy mikrózható edénybe 5 percre a mikróba tesszük, majd kihűtjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük. (A mikrózá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet vastagabb szeletekre felvágjuk. 2. Fűszeres lisztben (liszt, só, bors, pirospaprika) megforgatjuk. 3. Forró olajban fehéredésig sütjük. 4. A bacont ug...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőt előmelegítjük 180 C fokra. A bambusznyársakat 30 percre hideg vízbe áztatjuk (Erre azért van szükség, mert különben a forró sütőben megégne. De ha nincs ennyi időnk, akkor...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesElkészítés 1. Dolgozzuk össze a lisztet a hideg vajjal, a tojássárgájával és egy csipet sóval. Ha túl száraz lenne, adjunk hozzá 2-3 ek tejfölt vagy hideg vizet, majd fóliába...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű