menu

Családireceptkönyv.hu

Zúzapörkölt gombával ,tarhonyával


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-75 dkg zúza,
-5 dkg szárított gomba,
-10 dkg zsír,
-2 fej vöröshagyma,
-2-3 gerezd fokhagyma,
-1 nagy paprika,
-1 nagy paradicsom,
-1 teáskanál pirospaprika
egész kömény

Elkészítés:


A szárított gombát alaposan mossuk meg és legalább fél órára áztassuk annyi hideg vízbe, amennyi ellepi.
-A hagymát apróra vágjuk, majd a felhevített zsírban megfonnyasztjuk. -Lehúzzuk a tűzről, beletesszük a pirospaprikát, gyorsan elkeverjük benne és kevés vízzel felengedjük.
- Hozzáadjuk a kockára vagdosott zúzadarabokat, a köménymagot és a fokhagymát.
Zsírjára pirítjuk és hozzáadjuk a beáztatott gombát, a cikkekre vágott paradicsomot és paprikát. Ha a levét elfőtte, a gomba áztatóvízével pótoljuk. Készre pároljuk.
Tarhonyával tálaljuk.

Zúzapörkölt gombával ,tarhonyával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Ketchupos, fokhagymás csirkecomb(megcsinálni)
Ketchupos, fokhagymás csirkecomb(megcsinálni)

A marinád hozzávalóit összekeverjük, majd a combokat bedörzsöljük vele. Egy mikrózható edénybe 5 percre a mikróba tesszük, majd kihűtjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük. (A mikrózá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Gombás-baconös tepsis csirkemell
Csirkemell - Gombás-baconös tepsis csirkemell

1. A csirkemellet vastagabb szeletekre felvágjuk. 2. Fűszeres lisztben (liszt, só, bors, pirospaprika) megforgatjuk. 3. Forró olajban fehéredésig sütjük. 4. A bacont ug...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Csirkenyárs pikáns mogyorószósszal és jázmin rizzsel
Csirkenyárs pikáns mogyorószósszal és jázmin rizzsel

A sütőt előmelegítjük 180 C fokra. A bambusznyársakat 30 percre hideg vízbe áztatjuk (Erre azért van szükség, mert különben a forró sütőben megégne. De ha nincs ennyi időnk, akkor...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Gombás-csirkés quiche
Gombás-csirkés quiche

Elkészítés 1. Dolgozzuk össze a lisztet a hideg vajjal, a tojássárgájával és egy csipet sóval. Ha túl száraz lenne, adjunk hozzá 2-3 ek tejfölt vagy hideg vizet, majd fóliába...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk