elegendő szelet hús / ezt lehet száraz húsból pl sertéscomb /
hagyma
só, bors
pici bor vagy balzsamecet
esetleg kedvelt fűszerek, de natúr is jó
Megsózzuk a húst, félre tesszük. Szálasra vágott hagymát elhelyezzük az üres lábasban. Egy másik serpenyőben nem túl kevés olajban megkapatjuk néhány másodpercig a húsok mindkét oldalát, majd rátesszük azokat a hagymákra. Borral, vagy balzsamecettel felszedjük a serpenyőből a "serc"-et, majd a zsiradékot a lábasba öntjük. Ráöntünk kb.1 dl vizet, elsőre ez a maximum. Ilyenkor mehet bele a bors és még valami fűszer, amit kívántok, vagy szerettek. Fedő alatt kb 30-40 percig sütjük, ez a hústól függ, figyelni kell.
A fedő ráhelyezése után figyelni kell, mert nem lehet tudni, hogy a hús mennyi folyadékot ereszt. Nem szabad lesütni, ezért mindig utána kell önteni vizet, de csak apránként. Ha megsült a hús, akkor viszont le kell sütni a levet, hogy olyan zaftos, szószos legyen az állaga, ezt fedő nélkül lehet.
Ha nem sózzuk be előre e húst, akkor a befedés előtt kell sózni is.
ELKÉSZÍTÉS: A karajszeleteket jó vékonyra kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukat bekenjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és mustárral. Ezután az egyik oldalukon egyenletesen el...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA hússzeleteket enyhén kiverjük, megsózzuk, rászórjuk az apróra vagdalt fokhagymát, majd zsemlemorzsába mártjuk. A húskalapáccsal gyengén beleverjük a morzsás fokhagymát, ezután li...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tarját felszeleteljük, és kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, A mustárt és a fokhagymát összekeverjük, majd bekenjük vele a hússzeletek mindkét oldalát.kicsit félretesszük, hogy ös...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A húst felszeletelem, széleit kissé bevagdosom, enyhén kiklopfolom, megsózóm. 2. Lisztbe mártom és a felhevített olajon mindkét oldalán elősütöm, majd a serpenyőből kivéve f...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz