Krumpli, szalonna, kacsazsír, lila hagyma, só
Hámozzuk meg a krumplikat, várjuk félbe hosszába, és szúrjunk ki belőlük kis lukakat az erre kialakított eszközzel. A lukakba tegyünk egy-egy szalonnacsíkot. A tepsit kikenjük kacsazsírral, egymás mellé tesszük a krumplikat a szalonnákkal, megsózzuk. A sütőben megsütjük. Sózott lila hagymával tálaljuk.
Olcsó, és "Lukátsian" isteni :)
Egy tálba szitáljuk a lisztet és belekeverjük a sót. A közepébe mélyedést csinálunk ahova beleszórjuk a cukrot, majd az élesztőt is belemorzsoljuk. Erre öntjük a langyos vizet (k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűV Tyrolských Alpách je tento pokrm všude, jak na svazích v restauracích, tak v podhůrských vesnicích. Najdete ho s mnoha obměnami, s vepřovým, hovězím i kachním restovaným masem. N...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felvágjuk vékony szeletekre, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Majd állni hagyjuk, amíg a zöldségeket előkészítjük. A krumplit megpucoljuk, karikára vágjuk. Az almát...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk, és ha kihűlt, karikákra vágjuk. A házisonkát apró kockákra daraboljuk. A tejfölt a tejszínnel, a tojássárgájával, a sóval és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű