menu

Családireceptkönyv.hu

Nasi1


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


lentebb

Elkészítés:


Horváth Dóra
2 perce

Sok megmaradt mikuláscsoki van otthon, vagy csak jól jönne egy meleg ital a hideg téli estékre?
Akkor ezt a téli, forró italt ajánlom nektek ! Az elkészítése egyszerű és mennyei!
Hozzávalók:
-6 dl tej ( vagy ahány főre készül annak arányában)
-2 db fahéjrúd (vagy vaníliarúdból kikapargatott vanília)
-maradék Mikulás csokik ( esetleg étcsoki és akkor vaníliás cukorral édesíteni vagy mézzel)
0.5 dl rum ( de lehet még extrázni más alkohollal vagy likőrökkel is)
Én először megolvasztottam a mikulás csokikat,majd utána jött a tej és a többi hozzávaló, ízlés szerint még lehet bolondítani egyéb dolgokkal.Például a pohár szélét megnedvesíteni és darált mogyoróba/dióba belemártani.
Van aki lecsepegtetett meggybefőttel ízesíti, vagy narancslikőrrel.
( a kép sajnos csak illusztráció, mert a telefonom nem csinál túl jó képet)
Sok megmaradt mikuláscsoki van otthon, vagy csak jól jönne egy meleg ital a hideg téli estékre? Akkor ezt a téli, forró italt ajánlom nektek ! Az elkészítése egyszerű és mennyei! Hozzávalók: -6 dl tej ( vagy ahány főre készül annak arányában) -2 db fahéjrúd (vagy vaníliarúdból kikapargatott vanília) -maradék Mikulás csokik ( esetleg étcsoki és akkor vaníliás cukorral édesíteni vagy mézzel) 0.5 dl rum ( de lehet még extrázni más alkohollal vagy likőrökkel is) Én először megolvasztottam a mikulás csokikat,majd utána jött a tej és a többi hozzávaló, ízlés szerint még lehet bolondítani egyéb dolgokkal.Például a pohár szélét megnedvesíteni és darált mogyoróba/dióba belemártani. Van aki lecsepegtetett meggybefőttel ízesíti, vagy narancslikőrrel. ( a kép sajnos csak illusztráció, mert a telefonom nem csinál túl jó képet)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ildikó
Bögrés lángos
Bögrés lángos

1. Egy feles pohárban, kevés meleg vízben feloldjuk az élesztőt. 2. Az összes többi hozzávalót beleöntjük egy nagyobb műanyag tálba. 3. Aztán jöhet az élesztő is a tálba, majd eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Keszőce a la mami
Keszőce a la mami

Kimagozzuk a meggyet és a cseresznyét Feltesszük főni mézestül (vagy cukrostul) és 5 percig kis lángon párolgatjuk, amíg a gyümölcs levet nem ereszt. Felöntjük kb. másfél liter...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Gazpacho – spanyol kánikulaleves (Lajos Mari)
Gazpacho – spanyol kánikulaleves (Lajos Mari)

1. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paradicsomot meghámozzuk, aztán a zöldpaprikával, uborkával és a hagymával együtt apró kockákra vágjuk. 4 evőkanálnyit félreteszünk a d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos-fokhagymás parmezán perec
Sajtos-fokhagymás parmezán perec

http://bzfd.it/2icFLwZ Kb 2 cm csikokat vágunk a tésztából,reszelt sajtot szorunk rá.Két szélét ujjunkkal össze csipjük,hosszú csík lesz belőle,és perecet hajtunk. 3ek olv...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk