1 db sárgarépa
1/2 karalábé
1 db lilahagyma
1/2 kaliforniai paprika
3 db újhagyma
1 db kisebb cukkíni
1 db fokhagyma
só
őrölt chili cayenne
1-2 ek. szójaszósz
2 ek. szezámolaj
4 ek. szezámmag
70 g rizstészta (én cérnametéltet használtam)
1. Zsülienre (gyufametéltre) vágjuk a répát, a karalábét, a cukkínit és a paprikát. Felszeleteljük a hagymákat.
2. Wokban vagy egy serpenyőben szezámolajat forrósítunk. Hozzáadjuk a zöldségeket a cukkíni és az újhagyma kivételével. Sózzuk.
Ha a zöldségek már kellően megpirultak, akkor hozzáadjuk az újhagymát és a cukkínit is. Őrölt chilivel megszórjuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és tovább pirítjuk.
A végén szezámmagot keverünk hozzá, ezzel is pirítjuk, majd hozzáadjuk az elkészített rizstésztát és szójaszósszal meglocsoljuk.
A karfiolt sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és apróra vagdossuk, vagy robotgéppel összetörjük. A húst kevés olajban pirítani kezdjük, amikor feldobja a levét, fűszerezzük és ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit lereszeltem és kicsit hagytam állni, hogy levet eresszen. Majd konyharuhába tettem és jól kicsavartam. Mindent összekevertem, annyi sajtot tettem bele, hogy ne legyen fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlajon megdinszteljük a cikkekre szeletelt hagymát. Meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a karikára vágott kolbászt, zöldborsót, kockára vágott burgonyát, lecsót, és ízlés szeri...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA füstölt húst előző nap hideg vízbe áztatjuk. Másnap a levet leöntjük róla és 2 liter hideg vízbe feltesszük főni. Ha felforrt, kis lángon addig főzzük, amíg annyira meg nem puhu...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű