30 dkg liszt
fél cs. élesztő
2 dl tej
1 tojás
csipetnyi só
édesítő vagy cukor ízlés szerint (én 5 dkg-ot tettem bele)
A galuskák szaggatásához olvasztott margarinra is szükség lesz, a rétegek közé cukrozott diót szórtam.
Vanília öntet:
0,5 l tej+rum ízlés szerint
2 tojás sárgája
20 g liszt
1 cs. vaníliás cukor
ízlés szerint édesítő (5 dkg)
reszelt citromhéj
A cukrozott tejben az élesztőt megfuttatom, a többi hozzávalót kis adagokban hozzákeverem, galuska szerű tésztát kapunk. Ha megkelt a tészta, olvasztott margarinba mártogatott kanállal galuskákat szagattam egy kivajazott hőálló tálba. A rétegek közé szórtam a cukrozott diót és ízlés szerint mazsolát. (tetejére ne szórj diót, mert megég). Aranybarnára sütjük közepes lángon. A képen 2 adag tésztából készült galuska van.
,Az öntethez a hozzávalókat csomómentesen elkeverjük és folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
A hozzávalókat robotgép dagasztóvillájával addig keverjük, amíg egynemű tésztát kapunk (nem futtatjuk fel külön az élesztőt sem). Olvasztott margarinba mártott evőkanállal szaggatj...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűEgy kuglófformát vajazzunk, lisztezzünk ki alaposan, és vékonyan. Az élesztőt, a porcukrot, a tojássárgát, az olvasztott vajat és a langyos tejet egy tálba tesszük. Alaposan elk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKenyérsütőgép dagasztó programjával, de akár kézi mixerrel is összeállítható a tészta. Egy kissé lágyabb kalácstésztát készítek, majd duplájára kelesztem. Lisztezett felületen ujjn...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tésztához egy kis edényben olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a vizet és tejet. A keveréket keverjük/hűtsük szobahőmérsékletűre. Adjuk hozzá a cukrot, a tojást és az élesztőt, ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű