1 kg liszt
2 dl olaj
2 ek. só
1/2 l tej
10 dkg élesztő
25 dkg Ráma
25 dkg trappista sajt
A lisztet, olajat, sót tejet és az élesztőt összegyúrom, majd a tésztát 5 részre osztom. Egyenként kerekre kinyújtom, és nyolc részre vágom fel. A rámát, és a sajtot 40 részre osztom, és minden tésztára teszek egy sajtot, és egy ráma darabot, majd feltekerem, és tepsibe téve közepes lángon sütöm.
Az élesztőt egy kevés tejben felfuttatjuk a cukor hozzáadásával. A lisztbe öntjük a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a többi belevalót és alaposan összegyúrjuk, Kisodorjuk a té...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk annyi tejföllel , hogy jól nyújtható de ne túl lágy tésztát kapjunk. Nyújtsuk vékonyra ( kb. 4-5 mm. ) mivel sütés közben nőnek és szaggassuk ki , kenjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszedolgozom a tésztát, folpackban kicsit pihentetem. Kb 1 cm-re nyújtom attól függően, mekkora tallérokat szeretnék és pogácsaszaggatóval kiszaggatom. A pogácsákat teszem a tal...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: Könnyű1. A margarint összemorzsolom a liszttel, tejfölben egy csipetnyi cukorral, felfuttatom az élesztőt, hozzáöntöm a margarinos liszthez, hozzáteszem a sót, tojássárgájákat, 10 dkg re...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz