300 g liszt
130 g zsír
70 g cukor
3 db M-es tojás sárgája
20 g élesztő felfuttatva
reszelt citromhéj
ha szükséges tej
baracklekvár
A töltelékhez:
150 g porcukor
3 db tojásfehérje
150 g dió
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 3 részre osztjuk.
A sütőlemezt sütőpapírral kibéleljük. A egyik tésztát kisodorjuk és megkenjük lekvárral.
A széleit feltekerjük, közepén kb 3 cm -es helyet hagyunk a tölteléknek.
Mind a 3 tésztát így elkészítjük és a sütőlemezre sorba rakjuk.A tojásfehérjéket a porcukorral gőz felett kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a darált diót, és a tészták közepébe kanalazzuk.
180 fokra előmelegített sütőben világos sárgára sütjük, ha kihűlt szeleteljük és kínáljuk. Ezt csinálhatjuk ízlés szerint kókuszreszelékkel, mákkal, gesztenyével, vagy ki mivel szereti.
1. Olvaszd fel kíméletesen a csokoládét vízfürdő fölött vagy mikrohullámú sütőben. 2. Forgasd bele a krémsajtot és addig keverd, amíg egyenletes állagú lesz. 3. V...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa megvan a bögréd, szépen mérj ki mindent egy alkalmas tálba, amiben jól elférsz majd, hogy összedolgozd őket. Ha minden belekerült, keverd homogén masszává az egészet, majd végy...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűAz étcsokit vízgőz felett összeolvasztjuk a vajjal. Közben a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral és a vaníliával kihab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet apróra tördeljük, a kókusszal és a dióval összekavarjuk. A vajat, a tejet, a kakaót, a cukrot és a kávéport egy edénybe tesszük és lassú tűzön felfőzzük. Amikor minden al...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű