.2kg cékla csíkba vágva, (tökgyaluval pl)
2kg káposzta gyalulva
1kg hagyma
15dkg torma reszelve finomra
9dkg só
50dkg cukor
4dl ecet 10%-os
szalicil vagy nátrium benzoát 1tk
24 órát állni hagyni, néha átforgatni, majd sterilizált üvegbe tölteni
Hidegen, mint a káposzta salátát
A káposztát nagy, négyszögletes darabokra vágjuk, a céklát – vékony szeletekre, a zellert és a paprikát – kockákra, az egészet megsózzuk, megszórjuk fokhagymagerezdekkel, és leöntj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkákat alaposan tisztítsuk meg, és szeleteljük vékonyra. Keverjük össze a kockára vágott lila hagymával, a paprikával, és az apróra vágott kaporral és a sóval. Egy lábasban f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden zöldséget alaposan megtisztítunk. A káposztát vékonyra csíkozzuk, az uborkát és a répát uborkagyalunk vékony karikára gyaluljuk, a hagymát fél karikára vágjuk. Egy tálba...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA megmosott céklát feltesszük főni. Amikor félig megfőtt, leöntjük róla a főzővizet és hideg vizet engedünk rá, így könnyen le tudjuk húzni a héját. Felkarikázzuk vagy káposztagya...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes