77 gram rozsliszt
– 77 gram zabliszt
– 23 gram búzasikér
– 400 gram tönkölybúza liszt
– 38 gram szójaliszt
– 100 gram lenmag
– 1 evőkanál oliva olaj
– 1 evőkanál cukor
– 3 dl víz
– 1 evőkanál só
– 1 csomag instant élesztő
1. A száraz összetevőket egy konyhai robotgépben keverd jól össze
2. Öntsd hozzá a vizet, majd az oliva olajat
3. Öntsd bele a lenmag felét
4. A géppel dagaszd kb. 10 percet
5. Egy lisztezett gyúródeszkán gyúrd még kézzel néhány percig
6. Tedd egy lisztezett edénybe, takard le, s keleszd 1 órán keresztül
7. A megkelt tésztát egy kilisztezett gyúródeszkán gyúrd át, formázd
8. Rakd lisztezett sütőformába
9. A tetejést tojással jól kend be, majd szórd be a maradék lenmaggal
10. 180 fokon süsd 45 percig
GastroGranny
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a zsírt, a sót, a cukrot. A tejbe morzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, majd a liszthez öntjük. (Tipp: Nagyon langyosra melegíthetjük a tejet é...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA fél liter langyos vizet elkeverjük a cukorral és az étolajjal, majd egy dagasztó tálban felfuttatjuk benne az élesztőt (kb. 5-10 perc). A robotgép dagasztó fejét használva elkez...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KözepesBeteszem a hozzávalókat a kenyérsütőgépbe, beindítom a dagasztóprogramot, majd 30 percig kelesztem, átteszem a kivajazott kenyérformába és tovább kelesztem, majd vízzel megspriccel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet beleszitálom egy tálba. A közepébe mélyedést készítek, ide beleöntöm a tejet, vizet, cukrot és belemorzsolod az élesztőt. Az olvasztott margarint mellé öntöm. Kicsit váro...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű