AZ ÉN "DISZNÓSAJTOM". VALIKA és Gyepes Gabojsza után szabadon...! Az ő receptjük adták nekem az ötletet, mivel imádom a disznósajtot, de nem szeretem a belsőségeket, vért és a sima disznósajtba mindent beletesznek. Vettem két körmöt egy fület, farkat és kevés oldalast, feltettem főzni só, őrölt bors, kömény és sok fokhagymával. Az oldalas kettő óra után kivettem és a húst apró darabokra vágtam, mivel szeretem a csípősen erős pista félével összekeveretem. Három és fél óra után már minden vaj puha volt,kevés lével a lábosba. Kicsontoztam összevágtam. Egy jénaiba az aljára kevés lé, aztán fülek és húsok és utána minden vegyesen, ráöntöttem a maradék levet, tiszta ragacs volt, kíhűlt, fedő rá és a hűtőbe tettem. Másnap délelőtt már kész volt, szépen elszeletelem porciókra és egyenként folpakba csomagolom, fagyasztom és evés előtt 2 órával előveszem. Remek disznósajtom van és tudom mi van benne!
Klari Karacsonyi rc.
A sajtot vékony szeletekre vágjuk. A tojásokat tálba ütjük, sózzuk, villával felverjük. A kenyereket egymás mellé tesszük, mindegyikre teszünk szeletelt sonkát, majd a sajt...
Elkészítési idő: 10perc Nehézség: KönnyűEgy kis tálban melegítsd fel a tejet és a vajat,de ne forrald fel. Éppen csak addig, amíg a vaj elolvad. Egy nagyobb keverőtálban keverd össsze a száraz hozzávalókat, lisztet, süt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű