menu

Családireceptkönyv.hu

Gyümölcskenyér-- Moha konyha


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 x 11 cm-es dobozformához

8 tojásfehérje
8 dkg porcukor
1 vegyszermentes citrom reszelt héja
1 teáskanál vaníliakivonat
10 dkg liszt
50 ml olaj
15 dkg kandírozott vegyes gyümölcs
5 dkg kandírozott vörös áfonya
5 dkg dió
5 dkg mazsola
5 dkg étcsokoládé lencse

Elkészítés:


Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütésmódban. Kivajazzuk és lisztezzük a dobozformát.
Az utolsó 5 hozzávalót elkeverjük két evőkanál liszttel. Kemény habbá verjük a fehérjét, kanalanként hozzáadjuk a cukrot, a citromhéjat és a vaníliakivonatot is, majd belecsorgatjuk az olajat.
Kézi habverővel óvatosan hozzákeverjük a lisztet, végül fakanállal az ízesítőket is.
A dobozformába öntjük és kb. 25-30 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Körben meglazítjuk a formában és rácsra borítjuk, így hagyjuk kihűlni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csacsifül
Csacsifül

A lágy zsírt habosra keverjük a cukorral. A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tejfölt, sót, és a habosra kevert zsírt és tésztát gyúrunk. Lefóliázzuk és hűtőbe tessz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ágnes
Nagykőrösi szilvalekváros hájas, ahogy régen is kész
Nagykőrösi szilvalekváros hájas, ahogy régen is kész

80 deka hártyától megtisztított darált hájat nagyon kikell dolgozni, olyan legyen, mint a tojáshab. Akkor hozzáadunk 20 dkg réteslisztet és azzal is kidolgozzuk, majd félre tesszü...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Túrós - Rákóczi túrós
Túrós - Rákóczi túrós

1. 30 dkg lisztből 15 dkg vajjal, 10 dkg porcukorral, 2 tojássárgájával, késhegynyi szódabikarbónával és 1 dl tejföllel tésztát gyúrunk. 2. Ki­nyújtjuk, félig megsütjük, azután...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Jolánka
Chec
Chec

Se separa albusul de galbenus si se bate spuma bine (sa stea bat) zaharul se pune pe foc cu apa si lasa la fiert (foc mic) pina se dizolva si se face sirop.Peste albusul spuma se...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk