menu

Családireceptkönyv.hu

Kapros gombócleves--Szepi Ági


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Zöldségeket hámozok (sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller) és darabolok. Vöröshagymát apróra szeletelve, zsíron megdinsztelem és erre teszem a darabolt zöldségeket, néhány percig együtt is dinsztelem. Megszórom kevés étkezési keményítővel, fűszerpaprikával és felengedem a leves mennyiségének megfelelő húslével vagy zöldség alaplével. Sóval és borssal ízesítem. A zöldségek puhulásáig főzöm.Zöldségeket hámozok (sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller) és darabolok. Vöröshagymát apróra szeletelve, zsíron megdinsztelem és erre teszem a darabolt zöldségeket, néhány percig együtt is dinsztelem. Megszórom kevés étkezési keményítővel, fűszerpaprikával és felengedem a leves mennyiségének megfelelő húslével vagy zöldség alaplével. Sóval és borssal ízesítem. A zöldségek puhulásáig főzöm.

Elkészítés:


Burgonyát hámozok, darabolok és sós vízben puhára főzök. Amikor megfőtt, leszűröm, jól lecsepegtetem és összetöröm. Hagyom kihűlni. Amikor kihűlt, adok hozzá tojássárgáját, egy evőkanál olajat, borsot, kevéske szerecsendiót, aprított kaporlevelet és annyi lisztet, hogy puha, de nem tapadós tésztát kapjak. Utána vizes kézzel tetszés szerinti nagyságú gombócokat készítek belőle.

Ha a zöldségek megfőttek, akkor a forrásba lévő levesbe teszem az elkészített kapros gombócokat és addig főzöm, amíg a leves tetejére fel nem jönnek. Kóstolással ellenőrzöm, hogy megfőtt-e. A tűzről levéve, fedővel lefedem és még 10 percet hagyom így állni.

kb 4 szem burgonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Baconös-tökmagos sütőtökkrémleves
Baconös-tökmagos sütőtökkrémleves

A tököt meghámozzuk, magjait, szálkáit eltávolítjuk, és a húsát felkockázzuk. A burgonyát is megtisztítjuk, ezt is felkockázzuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A hagymákat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csülkös bableves - 2
Csülkös bableves - 2

Előző este átválogatjuk a babot, megmossuk a csülköt és mindkettőt, külön-külön tálban hideg vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, leöblítjük a csülköt és a babot. A fokhagymát meghámo...

Elkészítési idő: 8 főre
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csurgatottt tojás leves
Csurgatottt tojás leves

A rántással kezdjük el készíteni a levest. A zsírt egy fazékba bele mérjük közepes lángon felolvasszuk hozzáadjuk a kimért finom lisztet amit folyamatosan kevergetve zsemleszínűre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Tárkonyos húsgombóc leves
Tárkonyos húsgombóc leves

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk. Nagyobb fazékban felhevítjük az étolajat, és üvegesre sütjük benne a hagymát. Közben megtisztítjuk, és nagyobb darabokra szeljük a gombát. A ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk