30 dkg liszt
fél kocka friss élesztő
fél l tej
3 púpos ek cukor
1 csipet só
3 tojás
3 nagyobb alma
3 ek olaj+a sütéshez
Elsőként a langyos tejbe morzsold bele a szintén langyos élesztőt. Adj hozzá egy kiskanál cukrot és meleg helyen futtasd fel.
Közben egy nagy tálba mérd ki a lisztet, add hozzá a maradék cukrot, a sót, a tojást és az olajat.
Az almákat pucold meg és reszeld le.
Ha felfutott az élesztő, keverd a tojásos-lisztes alaphoz, majd add hozzá a reszelt almát is.
Jó alaposan dolgozd össze, majd letakarva, meleg helyen keleszd egy órát.
Hevíts egy kevés olajat egy serpenyőben és adagolj 1-2 púpos evőkanálnyi kupacokat a tésztából. Süsd a palacsinták mindkét oldalát aranybarnára, majd tálald ízlés szerint lekvárral, vanília sodóval, friss gyümölccsel vagy egyéb finomságokkal.
Főzni jó sütni még jobb
Ramát lábasban felolvasztjuk, a müzlit beleszórjuk, épp csak átforgatjuk. Amikor már csak langyos, a tojásokat, a tojássárgáját, a barna cukrot, a sütőport és a durvára vágott dió...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük benne a szódabikarbónát, a cukrot, a sót, majd hozzáadjuk a tojást és annyi szódavizet, amivel összedolgozva nagyon sűrű palacsintatésztát kap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet apró darabokra törjük, és a rummal meglocsoljuk. A tejet, a cukrot, a kakaót és a lisztet állandó keverés mellett felfőzzük. Beletesszük a margarint és újra forraljuk. R...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA töltelékhez az almákat meghámozzuk, kivágjuk a csumáit, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük őket. A citrom héját is lereszeljük, majd az almához adjuk a fél citrom levével, a búza...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű