menu

Családireceptkönyv.hu

Kelt almás palacsinta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt
fél kocka friss élesztő
fél l tej
3 púpos ek cukor
1 csipet só
3 tojás
3 nagyobb alma
3 ek olaj+a sütéshez

Elkészítés:


Elsőként a langyos tejbe morzsold bele a szintén langyos élesztőt. Adj hozzá egy kiskanál cukrot és meleg helyen futtasd fel.

Közben egy nagy tálba mérd ki a lisztet, add hozzá a maradék cukrot, a sót, a tojást és az olajat.

Az almákat pucold meg és reszeld le.

Ha felfutott az élesztő, keverd a tojásos-lisztes alaphoz, majd add hozzá a reszelt almát is.

Jó alaposan dolgozd össze, majd letakarva, meleg helyen keleszd egy órát.

Hevíts egy kevés olajat egy serpenyőben és adagolj 1-2 púpos evőkanálnyi kupacokat a tésztából. Süsd a palacsinták mindkét oldalát aranybarnára, majd tálald ízlés szerint lekvárral, vanília sodóval, friss gyümölccsel vagy egyéb finomságokkal.

Trükkök, tippek, praktikák:


Főzni jó sütni még jobb

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Műzlikeksz
Műzlikeksz

Ramát lábasban felolvasztjuk, a müzlit beleszórjuk, épp csak átforgatjuk. Amikor már csak langyos, a tojásokat, a tojássárgáját, a barna cukrot, a sütőport és a durvára vágott dió...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Erdélyi almafánk
Erdélyi almafánk

A lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük benne a szódabikarbónát, a cukrot, a sót, majd hozzáadjuk a tojást és annyi szódavizet, amivel összedolgozva nagyon sűrű palacsintatésztát kap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pöttyöske-keksztekercs
Pöttyöske-keksztekercs

A kekszet apró darabokra törjük, és a rummal meglocsoljuk. A tejet, a cukrot, a kakaót és a lisztet állandó keverés mellett felfőzzük. Beletesszük a margarint és újra forraljuk. R...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Monamari
Almás-mákos rétes
Almás-mákos rétes

A töltelékhez az almákat meghámozzuk, kivágjuk a csumáit, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük őket. A citrom héját is lereszeljük, majd az almához adjuk a fél citrom levével, a búza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk