10 ek liszt
3 ek cukor
pici só
1 egész tojás
1 mk szódabikarbóna
2 db nagy alma
szódavíz vagy erősen szénsavas ásványvíz
olaj a sütéshez
A lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük benne a szódabikarbónát, a cukrot, a sót, majd hozzáadjuk a tojást és annyi szódavizet, amivel összedolgozva nagyon sűrű palacsintatésztát kapunk. Ekkor belereszeljük a hámozott, lereszelt almákat és evőkanállal kiszaggatva bő, forró olajban aranybarnára sütjük a fánkokat. Törlőpapírra szedve leitatjuk róluk a fölösleges olajat. Porcukorral vagy fahéjas porcukorral megszórva, lekvár kíséretében fogyasztjuk.
A tésztához a hozzávalókat jól összedolgozzuk,majd enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval(Nekem nem volt ekkora,egy poharat használtam aminek az átmérője 8cm)ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl szörp, ha nincs akkor gyümölcslé és ahhoz egy fél evőkanál cukor, nekem szörp, ahhoz nem tettem cukrot, egy fél evőkanál, agar-agar, felteszem főni, folyamatosan kevergettem,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA héjában főtt, meghámozott burgonyát áttörjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojáso-kat, és annyi lisztet, hogy rétestészta sűrűségű legyen. Alaposan kidolgozzuk, majd késfoknyira kinyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk, a lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes többi hozzávalóval jól összedolgozzuk. A tésztát 2felé vesszük, majd pihentet...
Elkészítési idő: 2-2,5 óra Nehézség: Közepes