5-6 közepes burgonya
2,5 dl kefir (aludt tej)
5-6 evőkanál liszt
2 tojás
1 kiskanál só
2 evőkanálnyi zsír a sütéshez (vagy olaj)
3-4 gerezd fokhagyma a kenéshez
2-3 dl tejföl
Az igazi zalai prószát tepsiben sütik, de én a másik serpenyős változatot szoktam, mert ezt szeretjük.
Nem rakok hozzá semmi fűszert, csak a felsoroltakat, mert az eredeti recept alapján készítem el!
A burgonyát meghámozom, sajtreszelőn lereszelem, ha nagyon leves, akkor kinyomkodom a feles nedvet belőle. Hozzáütöm a tojásokat, a sót, kefirt, lisztet, és összekeverem.
Serpenyőben felolvasztom a zsírt, és merőkanálnyi tésztát rakok rá, eligazgatom, hogy vékony legyen úgy kb. 7 mm. Ha az alja megpirult, megfordítom, és a másik felért is megpirítom. kiveszem lecsöpögtetem.
A fokhagymákat lereszelem, kis sóval és vízzel kencét készítek, amivel megkenhető a prósza.
Tejföllel a végén meglocsoljuk ízlés szerint, és melegen fogyasszuk!
SZAKTER JUDIT
Minden hozzávalót összekevertem. Előmelegítettem a 32 cm-s palacsintasütőt közepes lángon, s vékonyan megkentem kókuszolajjal. Ráöntöttem a masszát, amit egy fa pálcával terítettem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 darab, kb. 1,5 dl űrtartalmú szilikonos sütőformát vagy kisméretű tűzálló tálat (például szufléformát) zsírozz ki. Helyezz alulra ízlés szerinti mennyiségben a felszeletelt hagym...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A krumplit meghámozzuk, és sós vízben enyhén puhára főzzük, majd leszűrjük a levét, és négy részre vágjuk. 2. A tojásból, lisztből, tejből, sűrű palacsintatésztát kavarunk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz