6-7 kozepes meretu repa
2 cikk fokhagyma
4 ek olivaolaj
fel citrom leve
1 ek harissza a csipos fajtabol (ha nincs akkor barmilyen mas paprikakrem) aki nem szereti pikansan az tegyen edes paprikakremet bele.
1/2 kk romai komeny.
so izles szerint
1 bo marek aprora vagott koriander.
A repat megtisztitjuk , felszeleteljuk, kb fel cm darabokra.
Egy fazekban vizet forralunk. Mikor felfott, beletesszuk a repat es egy keves sot. Addig fozzuk, mig a repak mar nem nyersek de meg roppanosak. Ez forrastol szamitva 4-5 perc kb, de ajanlatos kivenni egy egy szeletet es megkostolni. Leszurjuk a repat.
Egy kis talban osszekeverjuk a tobbi hozzavalot es belekeverjuk a repat. Beallitjuk az izeket izlesunknek megfeleloen, (so, bors , citrom, fuszerek) Hutobe tesszuk es lehutjuk. Jo etvagyat!
Für das Dressing die Orange in einer großen Schüssel auspressen. Ingwer reiben und dazu geben. Öl, Essig, Salz und Pfeffer dazu geben und alles gut verrühren. Möhren schälen, Apfel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegfőzzük a tésztát, majd leszűrjük, és 2 evőkanál olajjal átkeverve hűlni hagyjuk; ez utóbbi megakadályozza az összetapadást. Mártást készítünk egy nagyobb tálban a majonézből,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hasaalja szalonnát előfőzöm fokhagymás, bebérleveles, majorannás, sós, borsos lében. Amikor megpuhult piros, ropogósra sütöm. Amikor kihűlt felszeletelem. A felszúrt dagadót ízl...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tonhalkonzerveket egy tálba öntjük, és villával összenyomkodjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a lereszelt főtt tojást. Egy citrom levét kifacsarjuk, majd tetszés szerint...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű