-9 dkg porcukor
-10 dkg őrölt mogyoró
-10 dkg jó minőségű étcsoki
-7 dkg vaj
-1 dl sűrített tej (nem a cukrozott, tubusos, hanem a "folyós", üveges vagy dobozos változat kell. (30 %-os)
Egy tálban elkeverem az őrölt mogyorót (előtte megpirítani) a porcukorral,
Közben kicsit meglágyítom mikróban a vajat.
A csokoládét vagy gőz fölött, vagy szintén a mikróban olvasztom meg. Nem szabad túlmelegíteni, mert összecsomósodik, és használhatatlan lesz.
Ha már egynemű és keverhető a csoki, hozzáadom a lágy vajat és szépen elkevergetem, majd a cukros mogyoróhoz öntöm a felmelegített sűrített tejjel egyetemben. Addig keverem, amíg teljesen krémszerű lesz.
Csatos üvegbe töltjük és hűtőben tároljuk.
A háttérben lévő cukorból és vanília rúdból, holnap vaníliás cukrot fogok készíteni.
Ibolya Farkasné Joó rp
A hozzávalókból összegyúrom a tésztát. Kétfelé osztva kinyújtom a tepsibe. A tetejére simítom a reszelt almát, megszórom fahéjjal és ráteszem a másik tésztát. A tetejét megkenem to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, a vizet és az olajat is beletesszük, majd a kakaót, a lisztet és a sütőport is. A masszához keverjük a habo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szoba-hőmérsékletű vajat fehéredésig keverjük a kristálycukorral, majd adjuk hozzá egyesével az alaposan megtisztított tojásokat. Külön tálba mérjük ki és szitáljuk át a száraz h...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű