menu

Családireceptkönyv.hu

Palóc leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg ürühús
40 dkg burgonya
70 dkg zöldbab
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
pirospaprika
babérlevél
kapor
zsír
liszt
tejföl

Elkészítés:


Először pörköltalapot készítünk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és a zsíron alaposan megdinszteljük. (Ha megsózzuk a hagymát, jobban megpuhul.) Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát és a kockára vágott, előzőleg leforrázott húst. Kevés vízzel felengedjük pont úgy, mint a pörköltet, és félpuhára főzzük. Ízlés szerint sózzuk és az elkapart fokhagymával ízesítjük.

Közben előzőleg birkacsontból elkészített csontlében félpuhára főzzük a zöldbabot és a kockára vágott burgonyát, melyhez hozzáadjuk a babérlevelet is. Amikor a hús is és a zöldségek is félig megfőttek, összeöntjük. és együtt főzzük készre a levest. Amikor minden megpuhult, egy kis zsíron kevés liszttel világos rántást készítünk, és a leveshez keverjük. A végén tejföllel, kaporral ízesítjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Tárkonyos húsgombócleves
Tárkonyos húsgombócleves

A húst sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük és alaposan összekeverjük a tojással és a búzadarával. Amíg a leves elkészül, állni hagyjuk. Felhevített olajon ara...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilka
Levesalap - TCM
Levesalap - TCM

A zöldségeket adagonként daráld le a hagymával, gyömbérrel, zöldfűszerekkel. Ha nincs aprítód, le is reszelheted vagy egészen apróra fel is vághatod a zöldségeket. Egy vastag falú...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Tejszínes palócgulyás füstölt csülökkel
Tejszínes palócgulyás füstölt csülökkel

Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Piros fűszerpaprikával meghintjük, és gyorsan kevés vizet aláöntünk. Pároljuk pár percig. A megmosott csülköt kockára v...

Elkészítési idő: 140 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zöldbabos sertésraguleves
Zöldbabos sertésraguleves

Kevés zsíron az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd bele tesszük az apróra vágott hús, és megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk hozzáadjuk a babérlevelet, a köményt és a paprikát. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk