8 db alma
300 g túró+ valamennyi cukor, vaníliás cukor is
2 db tojás
30 g margarin
fél citrom
kevés fahéj
A megmosott, meghámozott, magházuktól megtisztított almákat karikákra vágjuk.
Az áttört túrót elkeverjük a tojásokkal, a margarinnal és a reszelt citromhéjjal.
Az almakarikák felét egy margarinnal kikent, közepes méretű tűzálló tál aljára tesszük, meghintjük fahéjjal, rásimítjuk a túrókrémet, majd befedjük a maradék almával. A tetejére morzsoljunk margarint és 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük
A sütőt 160 fokra előmelegítettem. A formát sütőpapírral béleltem, 1 dkg vajjal megkentem és egyenletesen rászitáltam a porcukrot. A lisztet, a diót, a szegfűborsot, a sütőpor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1-1 piskótát lekvárral összeragasztok, majd olvasztott csokival megcsurgatom. 1 éjjelt hagyom összepuhulni. Egyszerű, gyors, akár egy gyerek is elkészítheti....
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűRobotgéppel habosra verjük az egész tojásokat a cukorral legalább 10 percen át. Ezután az edény oldalán belecsorgatjuk az olajat és a vizet is. Kézi habverővel óvatosan beleforgatj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szobahőmérsékletű lisztet tálba szitáljuk. A tejet meglangyosítjuk, elmorzsoljuk benne az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és felfuttatjuk. A vajat megolvasztjuk, a tojássárgákka...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Közepes